РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Цветни фоайета с кътове за отдих, обновени класни стаи, коридори и специализирани кабинети посрещат учениците в ПМГ„Акад. Иван Гюзелев“. Реновирането е извършено в периода 2018-2023 година, като е обхваната цялата площ на учебното заведение. Дейностите са извършени по проект „Обичам моето училище“ на благотворителната организация „Lightsource “. Това обясни Цветана Кюмюрджиева, директор на гимназията, на тържественото откриване. Лентата прерязаха ръководителят на училището и Артър и Албена Спърлинг, създатели и председатели на благотворителната организация.
Създаден е индивидуален интериорен проект на цялото училище. Всяка стая има различен цвят и индивидуален фототапет, които създават уют и красота. В специализираните кабинети са поставени изображения в зависимост от предмета, който се изучава. Цветовете на стаите и коридорите са нежни и жизнерадостни, а върху стените са изписани мотивиращи послания. Фоайетата са превърнати в място за отдих с удобни мебели и красиви изображения. Проектът е осъществен чрез екипна работа – ученици, учители и родители участват доброволно в дейностите.
„Знам, че училището е иновативно и престижно не само на територия на нашата област, а и в цялата държава. Развълнувана съм от новия облик на гимназията, в която съм идвала като родител. В тази сграда съм учила и видът ѝ днес е коренно различен. Обхождайки етажите, си мислех, че преди 5 години училището е било спретнато и чисто, но не е имало този дух и вдъхновение, който притежава сега.“, каза областният управител Мария Башева.