РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Благотворителността има място и в най-съкровените мигове. Това доказват с примера си Памела и Дамян Къневи. Преди няколко месеца двойката сключва брак, като приканва гостите на сватбата вместо да им поднасят цветя да дарят заделената сума за Центъра за грижа за лица с различни форми на деменция в Габрово. Поставят дарителска кутия, а по време на тържеството представят видео обръщение на директора на центъра- Рени Николова, която запознава присъстващите с дейностите на социалната услуга. Така събират над 2000 лв, с които закупуват консумативи за центъра.
За благородната постъпка те получиха Благодарствена грамота от областния управител на област Габрово. Младото семейство гостува днес в Областна администрация- Габрово и се срещна с Мария Башева, заместник областния управител Даниела Маринова и главния експерт Михаела Стоянова.
„Поздравявам Ви за големите сърца, които имате, за мъдростта и щедростта. Има една мисъл на Карло Колоди, че ръка, която дава не обеднява, а сърце, което обича, не остарява. Убедена съм, че животът Ви ще е богат на добрини и позитивна енергия, която Вие ще отдавате и ще се връща към Вас.“, изрази признателност областният управител.
„Всеки трябва да допринася за промяната на средата. Също така искахме да подпомогнем една група от обществото, която сякаш остава в периферията на благотворителните кампании.“, сподели Памела.
„Надяваме се повече хора да открият своята кауза и да работят за нея. “, сподели Дамян.