РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

За предприемането на извънредни мерки по критични участъци от републиканската пътна мрежа в област Габрово настоя областният управител на спешна среща днес сутринта. В нея участваха заместник областният управител Даниела Маринова, изпълняващият длъжността кмет на Габрово Мария Йозова, заместник-кметът Деян Дончев, директорът на ОПУ- Габрово Деян Георгиев, директорът на ОДМВР- Габрово Илиян Иванов, началникът на сектор „Пътна полиция“ Николай Симеонов.
Започва допълнително обезопасяване на кръстовището край с.Донино, което е част от околовръстния път на Габрово, информира Деян Георгиев. Проектът е част от Договор за Северноцентрален район, сключен между АПИ и фирма изпълнител от 3 октомври тази година след близо двегодишна процедура по проектиране, съгласуване, обжалване, възлагане и осигуряване на финансиране. Положена е 400м червена маркировка по оста и предстои монтаж на гъвкави ограничители на кръстовището на Враниловци. „Тези срокове са нереалистично дълги и ще настоявам пред АПИ за оптимизация на административните им процедури.“- заяви областният управител. Срещата с председателя на УС на АПИ Ясен Йорданов бе насрочена за понеделник, 16 октомври, като ще се включат повечето участници от днешната дискусия.
По данни на ОД МВР кръстовището на вчерашния инцидент не е с висока концентрация на ПТП, но въпреки това е рисково. На мястото има положена нова маркировка, а по трасето няма нарушена пътна настилка.
Мерките за обезопасяване на пътната инфраструктура ще са винаги недостатъчни, ако участниците в движението не шофират разумно, с грижа за своя и чуждия живот.
своя и чуждия живот.
 
Може да бъде изображение с 8 души, хора, които учат и маса