РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Организационно-техническата подготовка за предстоящите местните избори на 29 октомври в област Габрово се извършва в определените срокове, съгласно указанията на Централната избирателна комисия и администрацията на Министерски съвет. Това обобщи след проведената среща областният управител на Габрово Мария Башева. В нея участваха главният секретар на Областна администрация- Габрово Веселин Радков, директорът на Дирекция АПОФУС Николай Петров, ръководителите на ОДМВР, РДПБЗН, ТДНС, ЕРП Север и представители на общинските администрации и на 4-те Общински избирателни комисии в областта.
Проведени са работни срещи и са извършени инспекции на всички секции от служители на ОДМВР и РДПБЗН. 41 служители на РДПБЗН- Габрово ще подпомагат служителите на ОДМВР- Габрово при охраната на в деня на вота, поясни директорът на ОДМВР Илиян Иванов. Предвидени са и екипи, които да придружават членовете на СИК до ОИК.
Управителният съвет на ЕРП Север е разпоредил да се извършат проверки на всички избирателни секции в областта. Очаква се те да приключат до 26 октомври, обясни Пенчо Минчев, управител на Разпределителен обслужващ център Горна Оряховица и Габрово към ЕРП Север. Броят на дежурните екипи в деня на изборите ще бъде удвоен, като за област Габрово те ще са 10. При прекъсване на електрозахранването сигнали ще се приемат на телефони: 0700 161 61 и 0700 359 10.
Подсигурени са общо 13 агрегата за резервно захранване на секционните избирателни комисии в случаи на прекъсване на електрозахранването. 5 са за територията на община Габрово, по 3 в общините Севлиево и Трявна, и 2 в Дряново. Това съобщи директорът на РДПБЗН Георги Русинов.
От страна на Областна администрация- Габрово днес на общините бяха предоставени избирателните списъци и пакетите за видео заснемане.press19.jpg