РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Повече от 200 ще са секционните избирателни комисии на територията на област Габрово за местния вот на 29 октомври. Това става ясно от изнесените предварителни данни на организационно- техническата среща в Областна администрация- Габрово. Най- много са сформираните секции в областния град- 122, а най- малко в община Трявна- 19.

В 82 секции в община Габрово гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина, информира председателят на ОИК Габрово Мария Недева. В 35 гласуването ще е само с хартиена бюлетина. 4 ще са секциите в лечебни заведения, като те ще бъдат сформирани 48 часа преди вота. Предвидена е и една подвижна секция. В 117 секции преброяването на гласовете ще бъде записвано на видео. Без видеозапис ще е преброяването в подвижната секция и секциите в лечебните завадения.

В община Севлиево има 70 секции, като две от тях са подвижни, съобщи председателят на ОИК Севлиево Павлина Гатева. 2 са предвидените секции за сформиране 48 часа преди вота в лечебни заведения, като е възможно да бъде сформирана само една.

19 ще са секциите в община Трявна, като е предвидена още една, която да се сформира в лечебно заведение. В 15 от тях правото си на вот жителите могат да упражнят машинно или с хартиена бюлетина- поясни председателят ОИК Трявна Антоанета Иванова.

С осем повече ще са секциите в община Дряново- 27, от които една ще е подвижна. Предвидени са и 3 секции, които да бъдат разкрити в специализирани институции, обясни Христина Петкова, председател на ОИК Дряново. В 14 секции гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина.