РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Четирима студенти и четирима преподаватели бяха отличени на Тържествения академичен съвет на Технически университет – Габрово в навечерието на Деня на нородните будители. С него образователната институция отбеляза и 100- годишнината от рождението на проф. Весел Савов – първи ректор и доктор хонорис кауза на Технически университет – Габрово, и почетен гражданин на гр. Габрово.

. Академичната и студентска общност бяха поздравени от инж. Мария Башева – Областен управител на област Габрово. „В навечерието на един от най-светлите празници Деня на народните будители, бих искала да изкажа своята признателност към цялата акадамична общност, да Ви благодаря за енергията, професионализма и усилията, които влагате във вашата работа. Желая Ви да сте здрави, щастливи и удовлетворени от това, което правите, да се гордеете с успехите на Вашите студенти, които са нашето бъдеще. Да си пожелаем едно светло и спокойно бъдеще, а чрез Вас знам, че Област Габрово ще продължи да бъде дом за будителите и средище на образованието и просветата.“, каза Мария Башева.

Проф. Железаров – Ректор на Технически университет – Габрово връчи грамоти и награди на преподаватели и изследователи, израснали в академичното си развитие чрез придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности. Това са  гл. ас. д-р инж. Матьо Динев и гл. ас. д-р инж. Христо Якимов, придобили образователната и научна степен „доктор“, доц. д-р инж. Валентина Ранковска е заела академичната длъжност „доцент“, а проф. д-р инж. Ангел Анчев е новият професор на ТУ-Габрово.

Парични награди и грамоти получиха и студентите за научни и спортни постижения. Симеон Славков и Кристиян Димитров получиха награди за успешно представяне в Национално състезание по „Приложна електроника“. Студентът Владимир Живков беше отличен за завоюване на сребърен медал в Национална студентка олимпиада по математика, а Бенислав Димитров получи награда за отлично представяне на Световното първенство по карате - 2023 г.press_2.jpg