РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ОУ "Неофит Рилски" отбеляза 230 години от рождението на патрона си с празничен концерт в зала „Възраждане“. Директорът на училището Мая Колева приветства гостите и награди възпитаниците на школото, участвали в конкурса „ По стъпките на Неофит Рилски“.
В категория “Плакат“ третото място заеха 2 „б“ клас, втори се наредиха 3„б“ клас, а първенци станаха 2 „а“ клас. Надпреварата
В категория „Презентация“ трета стана Илияна Добрева от 6 „в“ клас. Второто място си поделиха Александра Смилова и Деница Лалева от 6 „а“ клас. Първото място зае Ивона Иванова от 6„а“ клас.
Гости на събитието бяха областният управител Мария Башева, заместник-кметът Невена Минева, началникът на РУО- Габрово Юлия Влаева и преподаватели и възпитаници на школото. В продължение на един час сцената на зала „Възраждане“ бе изпълнена с талантливите възпитаници на училището, които зарадваха с присъстващите с песни, танци и музикални изпълнения. Кратък урок по история припомни живота и делото на Неофит Рилски, останал в историята като патриарха на българското образование.

 
 
Всички реакции:
20