РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Покана за журналисти

Утре Областният управител Мариян Костадинов ще посрещне инициаторите на кампанията „Да изчистим България за един ден!" от bTV утре . Те ще му връчат официално флага на кампанията, който ще бъде поставен на сградата на Областната администрация /откъм булеварда/, в знак за включване в инициативата.

На 21 април 2012 г. област Габрово ще бъде част от глобалната инициатива, когато стотици милиони доброволци ще чистят държавите си.

Церемонията ще се проведе утре от 17 часа в заседателното зала на Областната администрация като преди това ще имате възможност за среща с организаторите от bTV и Областния управител.

Ще ви очакваме.

КОНКУРС ЗА ЛОГО

КОНКУРС ЗА ЛОГО НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „АПРИЛОВ – ПАЛАУЗОВ” - ГАБРОВО

По повод своята 150-годишнина Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” обявява конкурс за лого при следните условия:

І.Цел на конкурса: избор на оригинален графичен знак – лого на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, който да създава разпознаваем образ на библиотеката.

Класираното на първо място лого ще бъде поставяно върху бланки, пликове, рекламни материали, на интернет – страници, текстил и др.

ІІ. Условия за участие и изисквания към кандидатите:

  1. Кандидатите в конкурса могат да бъдат физически и юридически лица.

  2. Всеки кандидат може да внесе до два варианта на лого

ІІІ. Изисквания към логото:

1.Дизайнът на логото да е авторски, да не копира или напомня съществуващи лога. 2.Да бъде представено в мащаб 1:1, подхоящо за всякакви форми (черно-бяло, едноцветно, негатив и т.н.)

ІV. Провеждане на конкурса:

Възложителят назначава жури с председател, в състав от минимум 3 члена.За резултата от  работата си,  журито съставя протокол.Решението на журито и неговите оценки са независими, неоспорими и окончателни.

 

V. Краен срок и документи за участие в конкурса:

  1. Копие от документ за самоличност на кандидата – при участие на физическо лице, както и адрес и телефон за връзка; Копие от удостоверение за актуално състояние или ЕИК – при участие на юридическо лице, както и лице, адрес и телефон за връзка;

  2. Декларация за авторство и съгласие за сключване на договор с клауза за безвъзмездно предоставяне на логото.

  3. Проект на лого, съгласно изискванията на конкурса.

  4. Срокът за подаване на материалите е до 16.00 ч. на 15.09.2010 г., в деловодството на РБ „Априлов – Палаузов”, пл.Възраждане № 23.

. Критерии за оценка:

  1. атрактивност

  2. технологична възможност за реализация

VІІ. Финансови параметри

  1. На спечелилия конкурса се присъжда парична награда в размер на 500 лв.

VІІІ. Авторски права:

Спечелилият проект става притежание на РБ „Априлов – Палаузов”, чрез договор с автора, с който се отстъпва неограничено право за ползване. Некласираните проекти ще бъдат върнати на авторите на адреса на обявителя в срок от 30 дни след приключване и обявяване на резултатите от конкурса.

ІХ. Краен срок за обявяване на резултатите от конкурса:

В 14 дневен срок комисията разглежда и оценява постъпилите проекти, като за резултата от своята работа съставя протокол. Въз основа на протокола Директорът на РБ „Априлов – Палаузов” издава заповед, с която определя спечелилия конкурса кандидат. Резултатите от конкурса се съобщават на участниците в 7 – дневен срок.

От днес "Шипченска епопея" има интернет сайт

Областният управител Мариян Костадинов представи днес интернет сайтът на Шипченската епопея, разработен специално за събитието от Областна администрация – Габрово.

Сайтът ще представя цялата информация, която е свързана със 134-та годишнина от Шипченската епопея и ще бъде популяризиран на интернет-страниците на  министерства, ведомства и всички 28 областни администрации в страната. „Една от възможностите на сайта е поддържането на обратна връзка с гражданите, т.е всеки, който иска  ще може да изпрати своето предложение в посочената форма – това е и целта му, да генерира предложения, мнения и препоръки, които да се използват за организацията на 135-тата годишнина” – обясни областният управител.

От днес всички новини, съпътстващи организацията на честванията, както и самите тържества, съдбовната битката във факти, исторически разработки на ученици от Националната Априловска гимназия, а така също и галерия от снимки,  ще бъдат достъпни на www.shipka.gb.government.bg.

Областният управител представи официалната програма на Шипченската епопея

 

Областният управител на Габрово представи днес пред журналисти програмата на Националните чествания по повод 134-та годишнина от Шипченската епопея. Пред всички тях Костадинов сподели мотивите си, които са го подтикнали да работи през изминалата година в подкрепа на целта - отбелязването на боевете да бъде национално  занапред.

„Всички институции, с които съм водил разговори през това време, регламентиращи едно такова събитие са изумени, както и аз също, че то не е намерило подобаващо честване от страна на държавата в годините до момента“ - коментира областния управител и допълни „Мисля че държавата в този момент се връща към своята история и всички действия, които предприех и всичко което се случва, не са плод само на моите усилия, а са били разбрани от всички държавни институции, с които съм комуникирал по тази тема и са изключително подкрепени.“

На срещата днес  областният управител представи и официалната програма на тържествата, които ще започнат на от 17.45 часа на 20 август и ще завършат в 14.00 часа на 21 август 2011 г.

Началото ще бъде дадено с историческа изложба „134 години Шипченска епопея", която ще бъде открита лично от проф. Божидар Димитров и ще е изложена в ХГ „Христо Цокев” от 20 август до 1 септември. Изложбата е дело на Регионален исторически музей, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов" и Държавен архив.

Програмата ще продължи с празничен концерт- спектакъл на Гвардейски представителен духов оркестър – нещо което до този момент не е представяно пред Габровци. А след него ще има тържествена проверка – заря. На официалните чествания през този ден ще присъства председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева.

На 21 август програмата продължава с отслужването на панихида в Соколския манастир  в памет на загиналите, водена от Великотърновския митрополит Григорий. Предвиден е и поход под егидата на Областния управител от Соколския манастир до връх Шипка, в който се очаква да се включи и премиерът Борисов. В заключителната част на честванията, на връх Шипка ще  има тържествено отбелязване на 134-та годишнина от Шипченската епопея , което ще завърши с традиционната възстановка на шипченските боеве, но в по-големи мащаби и сериозна организация.

 

Покана за журналисти

Уважаеми журналисти,
заповядайте на 26 юли/ вторник/ от 11.00 часа на нарочна пресконференция с Областния управител г-н Мариян Костадинов,
по повод организираните Национални чествания на Шипченската епопея.
Пресконференцията ще се проведе в заседателната зала на Областна администрация - Габрово.
Ще Ви очакваме!
Още статии...