РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Благословени празнични дни

Мариян Костадинов ще открие утре благотворителна изложба-базар

Областният управител ще открие утре изложба с творбите от екологичния хепънинг. Днес повече от два часа деца от шест детски градини, ученици от две габровски училища, студенти и доброволци се включиха в инициативата  на областния управител,посветена на Деня на Земята и Седмицата на младежката активност и рисуваха картини на тема „Живата гора” и изработваха макети от екоматериали. Всички тези творби ще бъдат изложени в Тера мол от 19-ти до края на месец април.

Изложбата, която Мариян Костадинов ще открие утре от 17 часа е благотворителна, като рисунките и макетите ще бъдат предлагани на символични цени. Всеки може да закупи онези от тях, които най-много му харесват,  а със събраните средства ще се подпомогне инициативата на Областния младежки съвет да се закупи арт-стена за рисуване в центъра на града. Предвидени са и награди за най-креативните.

Ако и Вие искате да надникнете и да видите природата през детските очи, заповядайте утре в 17 часа в Тера мол. Там ще Ви очакват отново танцьорите от клуб «Ритмика», танцова школа «Лиана», акробати от Акро-арт, солови изпълнения и даца от ЦДГ «Радост», които за първи ще представят своя екологичен спектакъл.

Екохепънингът ще се проведе в Тера мол – Габрово на 18 и 19 април

Екохепънингът, който Областният управител Мариян Костадинов организира по повод седмицата на гората и Деня на земята – 22 април, ще се проведе в Тера мол – Габрово.

На 18 април от 15.00 часа Тера мол ще приеме всички, които искат да се включат в инициативата. Всеки може да избере и да подготви материалите, с които да рисува или да изработва макети. Единственото условие е творбата да носи екологично послание. Освен рисуване и изработване на макети, дирекцията на национален парк „Централен Балкан“ е подготвила интересни игри и любопитна информация за парка. От Гражданска защита ще запознаят учениците с правилното поведение при земетресение. В инициативата ще се включат  и деца от Школата за приложни изкуства с ръководител Ива Пенчева.

След 17.00 часа започва програма с участието на танцьори от клуб „Ритмика”, шоу-балет „Магия” и мажоретки.

На 19 април от 17.00 часа Областният управител ще открие изложба на изработените творби. Всяка една от тях ще участва в благотворителния базар, средствата от който ще бъдат насочени към инициативата на Областния младежки съвет – изграждане на стена за рисуване. Най-добрите произведения ще получат и награди, а за всички училища и детски градини, които се включат в хепънинга Областният управител е договорил да получат дръвчета за дворовете. Всички рисунки и макети ще бъдат изложени в Тера мол до края на месец Април.

От 17.30 часа започва празнична програма на инициативата, в която ще се включат акробати, танцьори от клуб „Ритмика”, танцова школа „Лиана”, и спектакъл на децата от ЦДГ „Радост”.

 

Проходът Шипка е отворен за движение

От Оперативния координационен информационен център съобщават, че проходът Шипка е отворен за движение. Спасителния екип от Група „Спасителни дейности” - Габрово е отстранил падналите дървета. Пътната настилка там е мокра, по високите места заснежена, почиства се и се опесъчава.

Преминаващите да бъдат внимателни.

Екохепънинг организира Областният управител

 

Екохепънинг посветен на Седмицата на гората, Деня на Земята – 22 април и седмицата на младежката активност организира областният управител на Габрово Мариян Костадинов. Инициативата ще се проведе на 18 и 19 април.

На 18-ти/понеделник/ от 15 часа на площада пред община Габрово ще има рисуване на открито, изработване на макети от отпадъчни материали, игри, организирани от Национален парк „Централен Балкан“, екошествие през централна градска част. В програмата ще се включат още акробати, мажоретки, танцьори от клуб Ритмика, „Лиана“, шоу балет „Магия“ и ЦДГ „Радост“. При лошо време мероприятията ще се проведат в Тера мол- Габрово.

На 19 април, от 17.00 часа в Тера мол – Габрово ще бъде открита изложба-базар на всички изработени творби. Събраните средства ще бъдат насочени към първата младежка инициатива на Областния младежки съвет – Габрово- благотворителен концерт на 21 април в зала Възраждане, за изграждане на стена за рисуване на младите хора.

В инициативата могат да се включат и малки, и големи, които имат желание, всички които смятат, че трябва да се фокусира вниманието ни върху проблемите с опазването на природата.

Още статии...