РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

На 2 Септември 2010 г. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората Национална кръгла маса  на тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично-устойчив. Законодателни рамки и казуси”.

Кръглата маса се провежда под егидата на областния управител на Габрово- Мариян Костадинов, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово.

Ще бъдат представени доклади относно: „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г.” и предложение за изменение на „Закона за движение по пътищата”; „Наредба № 2/15 Март 2002г. на Министерство на транспорта за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси и леки автомобили”; Състоянието на пътните съоръжения и пътните сигнализационни табели и маркировки. В края на срещата ще  бъде представено и предложение за събиране и анализиране на данни по области чрез анкетна карта.

В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА.

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

 

Днес от 14.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе второто поредно заседание на Областния съвет по етнически и демографски въпроси, на което ще бъде представено обобщено становище по конкретните мерки, предприети от институциите  от областта за интегриране на ромите в региона. Областният план се изготвя във връзка с Рамковата програма за интеграция на ромите в българското общество 2010-2020 г.

3:2 и победа за отбора на Областната администрация


3:2 и победа за отбора на Областната администрация в Каменица Фенкупа 2010

Днес, на официална церемония, Областният управител  Мариян Костадинов връчи грамоти и подаръци на женския футболен отбор на Областната администрация. В поздрава си към момичетата Костадинов каза, че „Софиянци започват всичко на сериозно, а го завършват на шега, а ние-габровци започваме всичко на шега  и го завършваме  на сериозно”. В отговор на казаното отборът изненада  областния управител и му подари фланелка с автографите на всички състезателки.

Нашите момичета,които за първи път участват в турнира Каменица Фенкупа, извоюваха трудна победа над опитния отбор на Община Габрово. След 20 минути оспорвана  игра  мачът завърши при резултат 0:0, което доведе до изпълнението на наказателни удари. С това се  определи крайният победител - с 3:2 отборът на Областна администрация извоюва победата, за която основна заслуга имаше вратарката Таня Дамянова.

 

ПОКАНА

Десети туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов" под егидата на Мариян Костадинов

Превърналия се в традиционен за габровци Възпоменателен  туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов” тази година ще премине под егидата на Областния управител. Вече десет години походът се е утвърдил като празник на българския дух, като урок по родолюбие и патриотизъм, движещ се в една зелена приказка между Балкана и предбалкана. Тази година той е посветен на 150 години от обявяване на Габрово за град, 132 г. от Освобождението на България, 167 г. от рождението на Цанко Дюстабанов, 134 г. от Априлското въстание и 74 г. от освещаване паметника на четата в м. „Рани Бунар” – мястото на последното й сражение.

Заповядайте от 23 до 25 юли 2010 г. заедно да извървим пътя на четата на Цанко Дюстабанов:

23 юли – ГАБРОВО-кв.НОВА МАХАЛА - СОКОЛСКИ МАНАСТИР -вр.МОРОВЕЦ - с.ДЕБЕЛ ДЯЛ - с.ГЪБЕНЕ

24 юли - с.ГЪБЕНЕ - с. БАТОШЕВО - с.КРЪВЕНИК- гр. АПРИЛЦИ

25 юли – гр.АПРИЛЦИ - м. РАННИ БУНАР – ГАБРОВО

Заявки за участие и повече подробности до 19 юли 2010 г.

на адрес: гр. Габрово, ул. „Ивайло” №9 или на тел. 066 86 44 43, 0898 451 660, 0885 629 524, 0884 917 706

продължава>

П О К А Н А

за участие в разясняване на обявените пет процедури за подбор на проекти по Оперативна програма

„Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 

Областна администрация Габрово съвместно с Габровската търговско-промишлена палата и със съдействието на Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност” – Дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организират представяне на отворените процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

Представянето ще се състой на 8 юли /четвъртък/ от 11,30 ч. в конферентната зала на Габровската търговско-промишлена палата,

Габрово, ул. Брянска № 30 (Дом на техниката)

Петте отворени процедури са:

  • BG161PO003-2.1.06 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”;
  • BG161PO003-2.1.07 „Технологична модернизация в големи предприятия”;
  • BG161PO003/1.1.1-01/2007 „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия”;
  • BG161PO003-1.1.03 „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”;
  • BG161PO003-1.2.01 „Подкрепа за създаване на технологични паркове”.

Целта на срещата е да се запознаят представителите на фирмите в региона детайлно с условията и начина на кандидатстване по отворените покани за набиране на проектни предложения

Лектори ще бъдат Филип Крумов-държавен експерт и Вера Маркова-главен експерт в отдел "Координация на програми", дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" МИЕТ

Участието в събитието е безплатно.

Пълният пакет документи и Насоки за кандидатстване по процедурите са публикувани на следните интернет страници: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

Моля да заявите участието си на тел. 066 80 31 42, 80 41 83 Радинка Кубатова, Ганка Бакалова или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. @ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. @ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Още статии...