РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Международен ден на мира и в Габрово

Международен ден на мира и в Габрово

Областният управител Мариян Костадинов, кметът на Габрово – Николай Сираков и представители на Областния съвет на ветераните от войните ще отбележат заедно Международния ден на мира - 21 септември. Тази година честването ще бъде свързано с важната роля, която се определя на младежта за изпълнение целите на хилядолетието - развитието и значението на мира, както и за тяхното бъдещето.

Празникът ще започне в 15 часа в до Драматичен театър „Рачо Стоянов”, където ще има организирани различни забавления за деца. Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово ще бъдат модератори в игрите, а пред сградата на Национална Априловска гимназия ще има специални изненади за всички, които проявят интерес.

Всеки ще може да напише своето „послание за мир” на определените за целта места, които ще бъдат публикувани на интернет страниците на Областна администрация и Община Габрово. Ветераните от войните ще разказват своите истории, а детски състави при Народно читалище „Габрово” ще радват минувачите с изпълненията си. Към инициативата ще се присъедини и Младежката формация на ГЕРБ – Габрово.

Официалната част на празника ще бъде от 17.30 часа на Братската могила до храм „Успение на пресвета Богородица”.

ИАРА получиха съдействие от Областният управител

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури  получи  съдействие от Областния  управител

Около 100 кг шаран и каракуда са задържали инспектори от сектор "Рибарство и контрол" към ИАРА Габрово при  акция на язовир "Александър Стамболийски"вечерта рещу 17-ти септември. Половината от конфискуваната риба инспекторите предадоха в Областната управа, от където беше разпределена и дарена на Дневния център за възрастни с увреждания, Дома за деца лишени от родителски грижи „Христо Райков”, Дома за възрастни хора „Маркотея”, както и за децата от Центъра за настаняване от семеен тип.

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

На 2 Септември 2010 г. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората Национална кръгла маса  на тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично-устойчив. Законодателни рамки и казуси”.

Кръглата маса се провежда под егидата на областния управител на Габрово- Мариян Костадинов, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово.

Ще бъдат представени доклади относно: „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г.” и предложение за изменение на „Закона за движение по пътищата”; „Наредба № 2/15 Март 2002г. на Министерство на транспорта за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси и леки автомобили”; Състоянието на пътните съоръжения и пътните сигнализационни табели и маркировки. В края на срещата ще  бъде представено и предложение за събиране и анализиране на данни по области чрез анкетна карта.

В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА.

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

 

Днес от 14.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе второто поредно заседание на Областния съвет по етнически и демографски въпроси, на което ще бъде представено обобщено становище по конкретните мерки, предприети от институциите  от областта за интегриране на ромите в региона. Областният план се изготвя във връзка с Рамковата програма за интеграция на ромите в българското общество 2010-2020 г.

3:2 и победа за отбора на Областната администрация


3:2 и победа за отбора на Областната администрация в Каменица Фенкупа 2010

Днес, на официална церемония, Областният управител  Мариян Костадинов връчи грамоти и подаръци на женския футболен отбор на Областната администрация. В поздрава си към момичетата Костадинов каза, че „Софиянци започват всичко на сериозно, а го завършват на шега, а ние-габровци започваме всичко на шега  и го завършваме  на сериозно”. В отговор на казаното отборът изненада  областния управител и му подари фланелка с автографите на всички състезателки.

Нашите момичета,които за първи път участват в турнира Каменица Фенкупа, извоюваха трудна победа над опитния отбор на Община Габрово. След 20 минути оспорвана  игра  мачът завърши при резултат 0:0, което доведе до изпълнението на наказателни удари. С това се  определи крайният победител - с 3:2 отборът на Областна администрация извоюва победата, за която основна заслуга имаше вратарката Таня Дамянова.

 

Още статии...