РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

покана за пресконференция

Уважаеми журналисти,

на 1 февруари /вторник/ от 11.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе пресконференция във връзка с официалния старт на Преброяване 2011. На срещата ще бъдат членовете на областната преброителна комисия и председателите на общинските комисии.

В края на пресконференцията един от участниците ще се преброи електронно пред вас.
Разчитаме на вашето присъствие и съдействие и в тази кампания.

Среща на областните управители с министър Томислав Дончев

Среща на областните управители с министър Томислав Дончев

Утре областният управител Мариян Костадинов ще участва в среща с министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев заедно с останалите 27 областни управители. Срещата е под надслов „Ефективно усвояване на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България” и ще се проведе в Областна администрация -  Ямбол. Ще бъдат представени Оперативните програми, които могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони; финансови аспекти на изпълнението на проекти от Областните администрации; новости и предстоящи промени в Оперативните промени.  Предвидено е обсъждане на Промените в Закона за държавната собственост и тарифата за услугите, както и предстоящото Преброяване -2011.

В срещата ще участват още  Росен Желязков - главен секретар на Министерски съвет, Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя,  доц. д-р Мариана Коцева - директор на Националния статистически институт.

 

Заместник областния управител се включи в празника за 15-годишнината на радио Бумеранг

Заместник областния управител се включи в празника за 15-годишнината на радио Бумеранг

Точно на обед заместник областния управител Пламен Недков се включи в празничните предавания по случай 15-годишнината на радио Бумеранг. Г-н Недков пожела на целия екип здраве и благополучие и още много нови и верни слушатели, след което прие ролята на водещ и се включи в обедната емисия новини.

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” Габрово ще се включи в  кампанията на областния управител Мариян Костадинов „Да се преброим електронно”. „Всеки гражданин, който има желание да попълни анкетната карта за Преброяването онлайн ще може да използва напълно свободно компютрите по програма Глобални библиотеки”- заяви директорката на библиотеката г-жа Савина Цонева. Електронното преброяване, ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. През този период в заемната и читалнята ще бъдат разположени указания за попълване на преброителната картата, както и различни информационни материали. Служителите в библиотеката също ще бъдат на разположение на гражданите при възникнали въпроси.

Преброяването има значение, защото всеки отделен човек има значение!

Кампания "ДА СЕ ПРЕБРОИМ ЕЛЕКТРОННО"

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”. Няколко дена преди официалния старт на 17-тото поред преброяване на населението и жилищния фонд в България Мариян Костадинов организира информационен ден за директорите на учебните заведения в областта По време на срещата директорът на ТСБ Георги Цветков разясни етапите на Преброяване 2011. Директорите получиха неговите уверения,, че всички данни, които ще получат преброителите ще бъдат използвани изключително и само за статистически нужди. Бяха поставени някои въпроси по повод електронното преброяване, което беше и акцент на срещата. Идеята на Областния управител е чрез директорите и учителите информацията да стигне до учениците, които достатъчно отговорно и в присъствието на своите родители да попълнят анкетната карта онлайн.

По-късно днес следобед  беше изпратено електронно писмо от Мариян Костадинов до  кметовете на общинските администрации и ръководителите на териториалните структури, с което Областния управител заяви своето искане всички служители да се преброят също електронно – така ще могат да се спестят средства, а получените данни – да се обработят по-бързо и лесно.

Онези граждани, които нямат компютри у дома си ще могат свободно да използват компютрите по програмат Глобални библиотеки в реновираната библиотека „Априлов – Палаузов”, където ще има указания за попълване на анкетната карта и служител от библиотеката, който при нужда да оказва съдействие.

Още статии...