РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Работна среща в Ямбол

Работна среща на тема „Ефективно усвояване на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България” се състоя в Ямбол по инициатива на областния управител Таня Димитрова

Работна среща на тема „Ефективно усвояване на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България” се състоя в Ямбол по инициатива на областния управител Таня Димитрова. В срещата в петък, чийто домакин бе Областна администрация – Ямбол, участие взеха Томислав Дончев – министър по управление на средствата от ЕС, Румяна Бъчварова – началник на кабинета на министър-председателя, Росен Желязков – главен секретар на Министерски съвет, Екатерина Захариева – заместник министър на регионалното развитие и благоустройството и областните управители на България. Те се събраха за пръв път в подобен формат, за да дискутират възможностите, които Европейския съюз предоставя на областните управители за провеждане на ефективна и успешна регионална политика.

 

Обсъдени бяха темите за Оперативните програми, по които Областните администрации могат да кандидатстват, финансови аспекти свързани с тях, новости и предстоящи промени в правилата за кандидатстване, други източници на финансиране - общоевропейски програми и други донори на дейности в обхвата на правомощията на областните управители, като енергийна ефективност, стратегическо планиране, подпомагане развитието на приоритетни икономически сектори и инфраструктура. Представена бе и Визията за следващия програмен период (Европа 2020) и приоритетите в развитието на регионите и в управлението на средствата от ЕС.

 

На пресконференция пред медиите министър Дончев коментира, че най-важната задача, която си поставя, е опростяването на правилата за кандидатстване по Оперативните програми и увеличаване на одобрените по тях проекти. Според него факторите, от които зависи това, са политическа воля, ясни правила, наличие на административен капацитет, прозрачност и лидерство.

покана за пресконференция

Уважаеми журналисти,

на 1 февруари /вторник/ от 11.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе пресконференция във връзка с официалния старт на Преброяване 2011. На срещата ще бъдат членовете на областната преброителна комисия и председателите на общинските комисии.

В края на пресконференцията един от участниците ще се преброи електронно пред вас.
Разчитаме на вашето присъствие и съдействие и в тази кампания.

Среща на областните управители с министър Томислав Дончев

Среща на областните управители с министър Томислав Дончев

Утре областният управител Мариян Костадинов ще участва в среща с министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев заедно с останалите 27 областни управители. Срещата е под надслов „Ефективно усвояване на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България” и ще се проведе в Областна администрация -  Ямбол. Ще бъдат представени Оперативните програми, които могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони; финансови аспекти на изпълнението на проекти от Областните администрации; новости и предстоящи промени в Оперативните промени.  Предвидено е обсъждане на Промените в Закона за държавната собственост и тарифата за услугите, както и предстоящото Преброяване -2011.

В срещата ще участват още  Росен Желязков - главен секретар на Министерски съвет, Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя,  доц. д-р Мариана Коцева - директор на Националния статистически институт.

 

Заместник областния управител се включи в празника за 15-годишнината на радио Бумеранг

Заместник областния управител се включи в празника за 15-годишнината на радио Бумеранг

Точно на обед заместник областния управител Пламен Недков се включи в празничните предавания по случай 15-годишнината на радио Бумеранг. Г-н Недков пожела на целия екип здраве и благополучие и още много нови и верни слушатели, след което прие ролята на водещ и се включи в обедната емисия новини.

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” Габрово ще се включи в  кампанията на областния управител Мариян Костадинов „Да се преброим електронно”. „Всеки гражданин, който има желание да попълни анкетната карта за Преброяването онлайн ще може да използва напълно свободно компютрите по програма Глобални библиотеки”- заяви директорката на библиотеката г-жа Савина Цонева. Електронното преброяване, ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. През този период в заемната и читалнята ще бъдат разположени указания за попълване на преброителната картата, както и различни информационни материали. Служителите в библиотеката също ще бъдат на разположение на гражданите при възникнали въпроси.

Преброяването има значение, защото всеки отделен човек има значение!

Още статии...