РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

ИАРА получиха съдействие от Областният управител

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури  получи  съдействие от Областния  управител

Около 100 кг шаран и каракуда са задържали инспектори от сектор "Рибарство и контрол" към ИАРА Габрово при  акция на язовир "Александър Стамболийски"вечерта рещу 17-ти септември. Половината от конфискуваната риба инспекторите предадоха в Областната управа, от където беше разпределена и дарена на Дневния център за възрастни с увреждания, Дома за деца лишени от родителски грижи „Христо Райков”, Дома за възрастни хора „Маркотея”, както и за децата от Центъра за настаняване от семеен тип.

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

Втора национална среща за транспортните проблеми в България

На 2 Септември 2010 г. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората Национална кръгла маса  на тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично-устойчив. Законодателни рамки и казуси”.

Кръглата маса се провежда под егидата на областния управител на Габрово- Мариян Костадинов, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово.

Ще бъдат представени доклади относно: „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г.” и предложение за изменение на „Закона за движение по пътищата”; „Наредба № 2/15 Март 2002г. на Министерство на транспорта за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси и леки автомобили”; Състоянието на пътните съоръжения и пътните сигнализационни табели и маркировки. В края на срещата ще  бъде представено и предложение за събиране и анализиране на данни по области чрез анкетна карта.

В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА.

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

 

Днес от 14.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе второто поредно заседание на Областния съвет по етнически и демографски въпроси, на което ще бъде представено обобщено становище по конкретните мерки, предприети от институциите  от областта за интегриране на ромите в региона. Областният план се изготвя във връзка с Рамковата програма за интеграция на ромите в българското общество 2010-2020 г.

3:2 и победа за отбора на Областната администрация


3:2 и победа за отбора на Областната администрация в Каменица Фенкупа 2010

Днес, на официална церемония, Областният управител  Мариян Костадинов връчи грамоти и подаръци на женския футболен отбор на Областната администрация. В поздрава си към момичетата Костадинов каза, че „Софиянци започват всичко на сериозно, а го завършват на шега, а ние-габровци започваме всичко на шега  и го завършваме  на сериозно”. В отговор на казаното отборът изненада  областния управител и му подари фланелка с автографите на всички състезателки.

Нашите момичета,които за първи път участват в турнира Каменица Фенкупа, извоюваха трудна победа над опитния отбор на Община Габрово. След 20 минути оспорвана  игра  мачът завърши при резултат 0:0, което доведе до изпълнението на наказателни удари. С това се  определи крайният победител - с 3:2 отборът на Областна администрация извоюва победата, за която основна заслуга имаше вратарката Таня Дамянова.

 

ПОКАНА

Десети туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов" под егидата на Мариян Костадинов

Превърналия се в традиционен за габровци Възпоменателен  туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов” тази година ще премине под егидата на Областния управител. Вече десет години походът се е утвърдил като празник на българския дух, като урок по родолюбие и патриотизъм, движещ се в една зелена приказка между Балкана и предбалкана. Тази година той е посветен на 150 години от обявяване на Габрово за град, 132 г. от Освобождението на България, 167 г. от рождението на Цанко Дюстабанов, 134 г. от Априлското въстание и 74 г. от освещаване паметника на четата в м. „Рани Бунар” – мястото на последното й сражение.

Заповядайте от 23 до 25 юли 2010 г. заедно да извървим пътя на четата на Цанко Дюстабанов:

23 юли – ГАБРОВО-кв.НОВА МАХАЛА - СОКОЛСКИ МАНАСТИР -вр.МОРОВЕЦ - с.ДЕБЕЛ ДЯЛ - с.ГЪБЕНЕ

24 юли - с.ГЪБЕНЕ - с. БАТОШЕВО - с.КРЪВЕНИК- гр. АПРИЛЦИ

25 юли – гр.АПРИЛЦИ - м. РАННИ БУНАР – ГАБРОВО

Заявки за участие и повече подробности до 19 юли 2010 г.

на адрес: гр. Габрово, ул. „Ивайло” №9 или на тел. 066 86 44 43, 0898 451 660, 0885 629 524, 0884 917 706

продължава>

Още статии...