РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Един отбор с отношение към природата около нас

16 чувала с боклуци почисти екипът на областния управител Невена Петкова. За поредна година Областна администрация – Габрово се включи в най-голямата доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. Още в ранните часове на съботния ден служителите на администрацията излязоха, за да покажат своето отношение към природата и с личния си пример да провокират повече хора да ги последват. Избраното място за почистване тази година беше точно в центъра на Габрово, най-големият парк на областния град, който е предпочитано място, както за отдих, така и за спорт. Привидно чисто място, което крие множество горски пътеки и прикрит боклук. След събраното голямо количество отпадъци от всякакъв вид, подходът до известната на всички габровци площадка със слончето, областната болница и градски парк „Баждар“ вече са значително по-чисти и приветливи.

Снимки

Бивши, настоящи Априловци, приятели и съмишленици откриха Новата учебна година в Националната Априловска гимназия

Бивши, настоящи Априловци, приятели и съмишленици откриха Новата учебна година в Националната Априловска гимназия. Гост на тържеството беше и областният управител Невена Петкова, която с вълнение сподели пред учениците, че точно преди 26 години и тя е прекрачила прага на това училище. „За мен е изключителна чест днес да бъда именно тук, в моето училище! Развълнувана съм не по-малко от вас и признавам си, завиждам ви, защото ви предстоят едни от най-хубавите години във вашия живот. Бъдете сигурни, че да си Априловец – звучи гордо. Тук и стените учат. Приемайте с шепи знанията, бъдете неуморни, изисквайте повече от себе си! Сега е вашето време!“ – каза в приветствието си към осмокласниците Невена Петкова. На зрелостниците пожела да намерят пътя към своята професионална реализация, удовлетворение, постигнати цели и сбъднати мечти. „Сигурна съм, че вие ще носите в себе си духа на нашето училище и с гордост ще разказвате за него. Ще се радвам да носите духа и на Габрово и където и да ходите по света, един ден да се завърнете в нашата област!“

Към учителите областният управител се обърна с думи на благодарност „за ценностната система, която изградихте в нас и за това, че на всеки един сте дали частица от себе си!“ и добави: „На родителите, включително и на себе си, пожелавам повече мъдрост и време за децата ни!“

Един от най-вълнуващите моменти в тържествения ритуал за началото на учебната година е клетвата на Априловеца, която звучи в първия ден, в който учениците встъпват в гимназията. Веднага след това се разнася и гласът на училищната камбана, която приканва всички да влязат по класните стаи.

На добър час през новата 2017/2018 година!

Приемете най-искрените ми поздравления за една успешна и ползотворна Нова учебна година, мили първокласници, ученици, учители и родители.

Вероятно всички ние днес си пожелаваме едно и също - годината да е изпълнена с много нови очаквания и вяра, че ще постигнем повече в нашето развитие, защото именно Вие и Вашите натрупани знания сте нашето бъдеще.

Вярвам, че енергията Ви, млади хора, е наш национален приоритет и ресурс, който трябва да бъде подкрепян и развиван, защото той е най-успешната инвестиция и сигурна гаранция за просперитет на нацията ни. Сигурно някои от вас ще кажат, че ние възрастните лесно говорим така и преминали през целия този етап не си даваме сметка за предизвикателствата, пред които се изправяте и трепетите Ви. Но все пак знайте, че всички възрастни някога сме били първо деца. А какво искат да чуят онези, които прекрачват училищния праг на 15 септември - това попитах група деца, които вкупом ми отговориха „Пожелайте ни ваканция!“. Това ме накара да се замисля, че ще е прекрасно ако успеем да превърнем училището наистина в желана територия за всички, времето отредено за учене да е прекарано пълноценно, но да е приятно, както ваканцията. Направете така, че ученето да е като детска игра, от която всички вие ще излезете образовани, грамотни млади хора. Това ще разкрие пред Вас нови хоризонти и възможности да реализирате своя потенциал. Ще ви даде възможност да бъдете пълноправни членове на обществото, към което принадлежите, да разбирате, общувате, създавате...

Уважаеми учители, убедена съм, че е изключително трудно и отговорно да водите и наставлявате нашите деца в най-важната част от житейския им път, а именно началото, когато се формират ценности, идеи, виждания, когато се гради характер. Зная, че е все по-трудно да пробудите жаждата за знания , но съм убедена, че всичко това може да го направи единствено човек с голямо сърце, пълно с любов и всеотдайност към българските ученици.

Пожелавам Ви търпение и вяра и Ви благодаря, че въпреки трудностите на нашето време, се грижите за образоваността на нашите деца.

На добър час през новата 2017/2018 година!

НЕВЕНА ПЕТКОВА

Областен управител на област Габрово

Честит професионален празник на пожарникарите!

Областният управител Невена Петкова поздрави директора и служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по повод професионалния им празник.

„На днешния светъл празник - Кръстовден, изказвам признание към всички огнеборци за всеотдайността, предаността и професионализма, с които вършат своята работа. Благодаря Ви за самоотвержеността в критични ситуации и за усилията, които полагате, за да усещат спокойствие и сигурност жителите на област Габрово.“ – се казва в поздравителния адрес до комисар Георги Русинов и неговия екип.

С чувство на уважение и респект Невена Птекова пожелава на огнеборците здраве, лично щастие и повече пожари от положителни емоции!

"Играем чисто" на 16 септември, за да покажем, че сме един отбор

Областна администрация – Габрово за поредна година застава зад най-голямата доброволческа кампания в България „Да изчистим България заедно!“. Първата есенна национална акция за почистване е на 16.09.2017г. Екипът на областния управител Невена Петкова заедно със Северно централно горско предприятие ще обедини своите усилия и ще почисти главната алея в парк „Баждар", в т.ч. района около детската площадка със слончето. Областният управител отправя апел към всички, които не искат да останат равнодушни към натрупаните отпадъци около мястото, където живеем или където играят нашите деца, около пътя, които иначе води до забележителностите в региона ни – да обединим усилия, да проявим самосъзнание, и да премахнем нерегламентирано изхвърлените отпадъци, за да живеем в по-чиста градска среда.

Общини от региона заявиха своята подкрепа към кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“, което показва отново, че всички ние сме един отбор, каквото е и мотото на кампанията тази година. Направена е необходимата организация за сметоизвозване на събраните отпадъци.

Общинските администрации вече получиха разпределените им материали – ръкавици и чували, които да бъдат раздавани на желаещите да станат част от кампанията и да бъдат носители на добрия пример към природата.

В Габрово, гражданите, желаещи да се включат в почистването, могат да получат чували и ръкавици от стая 701 в административната сграда на Общината до 15 септември, включително.

В Севлиево чували и ръкавици могат да бъдат получени отново на 15 септември 2017 г. (петък) от 8.30 до 16.30 часа, в сградата на общината в звено „Общински инспекторат” – стая 118

Чували, ръкавици и инструменти във връзка с почистването ще бъдат раздавани в сградата на Община Трявна по предварително изготвен график на 15 септември.

Желаещите да се включат от община Дряново в инициативата, в срок до 15.09.2017 г. трябва да посочат места, които ще почистят и заявят в Общинска администрация необходимите им за почистването материали.

Още статии...