РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител Иванка Баева посрещна Извънредния и пълномощен Посланик на Руската Федерация в България Анатолий Макаров

Областният управител на Габрово Иванка Баева посрещна Извънредния и пълномощен Посланик на Руската Федерация в България Анатолий Макаров, който е на двудневно посещение в Габрово. В протоколната среща участваха заместник областният управител Ивелина Петрова, съветници на посланика, Станка Шопова - председател на фондация "Устойчиво развитие за България" и Стефан Деевски - представител на габровския бизнес.

Визитата на Негово превъзходителство е свързана с откриване на кабинет по руски език в СОУ „Васил Левски“ - Севлиево и опознаване на габровския регион, защото по думите му България не е само София, а всяка една област. Той определи като една от най-важните си задачи към момента, да се запознае с живота на хората в страната. По време на срещата беше обсъден икономическият потенциал на региона и в частност секторът туризъм. Посланик Макаров изрази надежда, че след като Правителството встъпи в длъжност ще се активизира работата в сферите култура и туризъм между двете държави. „Всяка една от четирите общини от областта е прекрасна туристическа дестинация“ – обясни Иванка Баева. Тя подчерта, че желанието й, заедно със заместник областния управител и целия екип на администрацията, е да се работи за благоденствието на жителите от областта. Затова и всяко едно международно сътрудничество, което би могло да доведе до конкретни дейности, ще е крачка в тази посока. По този повод бе поет ангажимент да се изготви потенциален профил на региона и да бъде обсъдена възможност за побратимяване с руска област, с която имаме допирни точки в различни сфери. По време на срещата посланикът беше запознат с предстоящото честване на 140 – годишнината от Шипченската епопея, което ще се състои на 25 и 26 август. Негово превъзходителство сподели, че с радост ще присъства на мероприятията. Освен това беше изразено желание за финансиране поддръжката на руски паметници, които се намират на територията на областта.

По време на визитата си в региона Негово превъзходителство Анатолий Макаров проведе среща и с кмета на община Габрово Таня Христова и посети фирмите „МАК“ АД и „Мехатроника“. Посланикът подчерта, че е впечатлен от видяното в тези фирми и ще разпореди на търговското си аташе да посети Габрово с цел намиране на начин за активизиране на българо-руските търговско – икономически отношения .

Честит професионален празник на юристите

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ КОЛЕГИ,
На днешния Велик християнски празник се обръщам към Вас с уважение и чест - като Ваш колега и областен управител на област Габрово! Приемете моите поздравления по повод днешния 16 април - Денят на Българската Конституция и професионален празник на юристите. Обществото ни винаги е имало и ще има нужда от право!Така ние - юристите, ще останем призовани да отстояваме върховенството на закона и да бъдем стожер на правата и законните интереси на гражданите. На фона на напрегнатото време, в което ни е отредено да живеем, и при непрекъснатото лутане между истината и лъжата, хората имат нужда от Вас! Покажете вярната посока и нека бъдем медиатор за истината!
Пожелавам Ви преди всичко здраве, спокойствие и увереност в работата. Бъдете все така гаранти за справедливостта и законността в страната ни, както повелява Конституцията, и защитници на гражданските права на всички хора, които Ви потърсят за помощ. Пожелавам Ви много успехи в професията, спечелени дела и най-важното, уважение и доверие от страна на клиентите!Укрепвайте доверието на хората в Конституцията на Република България и в устоите на българската държавност.
С УВАЖЕНИЕ,
АДВОКАТ ИВАНКА БАЕВА
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ГАБРОВО

Светъл празник, Великден!

Уважаеми жители на област Габрово,

Великден е най-светлият християнски празник, който очакваме със смирение и надежда – денят на Божията милост към човечеството, възкръсването на надеждата, въздигането на вярата!

През тези светли дни с отворени сърца отново ще влезем в храма, за да запалим своята свещ за здраве, ще си припомним християнските добродетели и ценности, които ни правят по-човечни. На Великден се прекланяме заедно пред мъките на Исус Христос, пожертвал се в името на доброто на цялото човечество. Неговият пример ни учи на съпричастност, благородство, обич към ближния и състрадание, добродетели които всеки от нас трябва да съхрани.

Нека на този празник да простим на ближния неговите грешки, да подадем ръка на нуждаещите се! Да възродим традициите й пpeз cлeдвaщитe 40 дни кaтo нaшитe пpeдци ce пoздpaвявaмe c хилядoлeтният paдocтeн възглac : „ХРИСTОС ВОСКРЕСЕ”.

Светли празници!

Иванка Баева

Областен управител на област Габрово

По-голям интерес към приемната за трудово-граждански въпроси

По-голям интерес към днешната приемна отчете Областният управител Иванка Баева. По нейна инициатива, заедно със Заместник областния управител Ивелина Петрова, беше организиран приемен ден, по повод празника на Конституцията и юристите – 16 април. В услуга на гражданите бяха поканени заместник председателят на Районния съд в Габрово Велимира Димитрова, юрисконсулта на Дирекция „Инспекция по труда“ – Габрово Наталия Станева, адвокатите Евгени Попов и Христо Бонев.

Въпроси от трудово-правен характер, проблеми с кметски наместници, благоустрояване, читалища и други бяха поставени пред Областния управител. Всеки един от гражданите беше изслушан и консултиран, до колкото проблема му позволява.

Иванка Баева гарантира на всички заинтересовани граждани, че тези срещи за защита на правата им, ще се провежда всяка година по нейна инициатива.

Иванка Баева посети ветераните от воините на територията на община Габрово

В навечерието на най – светлия християнски празник в православния календар – Великден, Областният управител Иванка Баева посети ветераните от войните на територията на община Габрово. „За мен е изключителна чест да Ви поздравя“ – каза тя по време на срещите си с тях. На всеки един областният управител поднесе козунак с червени яйца и поздравление, в което се казва „Нека светлината на Христовото Възкресение озари живота Ви и запалените свещи във Великденската нощ осветят душите ни! Нека пламъкът на добротата изпълва сърцата ни! Да има мир и надежда, дните да бъдат изпълнени с радости!“

Още статии...