РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител се включва в честванията, посветени на празника на Габрово

Днес Габрово отбелязва своя празник. В храм „Успение на Св. Богородица“ архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха молебен за благополучие. Веднага след това кметът на Община Габрово Таня Христова тържествено издигна знамето на града. На церемонията присъства и областният управител Невена Петкова заедно с народния представител Николай Сираков, председателя на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева, общински съветници, представители на културни институции, граждани.

Празникът продължава с тържествена сесия на Общински съвет – Габрово от 17:30 часа, по време на която ще бъдат обявени новите носители на почетни отличия на Община Габрово.

От 18:00 часа в ДТ „Рачо Стоянов“ започва спектакълът „Сънища и мечти“ по Ал. Островски на германския театър „Руска сцена“, а от 20:00 часа в Дом на културата „Емануил Манолов“ Младежкият театър „Николай Бинев” ще представи „Семеен албум“.

Областният управител отправи поздравление към колектива и учениците на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ по повод празника на училището

„Учете, пътувайте много, трупайте опит и се върнете в България, върнете се в нашата област!“ – с тези думи областният управител на Габрово Невена Петкова се обърна към завършващите ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Петкова поднесе своя поздравителен адрес на директора Цветана Кюмюрджиева и колектива на гимназията по случай 45-годишнината от основаването на училището. На преподавателите пожела търпение и много енергия в нелеката задача да бъдат просветители и възпитатели на нашите деца, а на учениците - упоритост и вяра в постигането на техните идеи. „Помнете, че всеки един от Вас е индивидуалност и притежава безценни качества. Открийте хубавото в себе си и в другите и развивайте уменията си.“ – се казва още в поздравлението на областния управител по повод празника на училището.

Невена Петкова: Приоритетите в работата ми ще бъдат приоритетите на жителите на региона ни

„Приоритетите в работата ми ще бъдат приоритетите на жителите на региона ни.“ Това заяви областният управител Невена Петкова по време на официалната церемония по приемане символа на държавността от своя предшественик Иванка Баева, която пожела „На добър час“, на новия областен управител. Пред служителите от Областна администрация Петкова сподели, че е изключителна чест за нея и отговорност да бъде на този пост. До момента тя не е заемала публична управленска позиция, но в това вижда възможност да се помага на хората. „Ще работя в диалог и партньорски отношения с кметовете на общините от област Габрово, с различните представители на местните институции, както и ще отстоявам интересите им пред държавните такива“ – каза още областният управител Невена Петкова. Тя подчерта, че в работата си ще заложи на приемственост по отношение приоритетите на местната власт, по които се работи през годините, като съобразно правомощията и компетенциите си ще съдейства за тях. „Вярвам, че ще бъдем добър екип и заедно ще постигаме набелязаните цели“ – каза още областният управител приемайки бронзовата пластика с лъва – символ на държавността.

Областният управител поднася поздравление по повод Деня на сестринството

С решение на Международния сестрински комитет датата 12 май се определя да бъде отбелязвана всяка година като Международен ден на сестринството. По този повод областният управител Невена Петкова изказва своето уважение към всички медицинските сестри, които работят в област Габрово. „Благодаря Ви за неуморния труд, висок професионализъм и за всеотдайните грижи които полагате за здравето и живота на хората, макар и в тези трудни за професията времена“ – казва още Невена Петкова.

Обръщайки се към всички медицински сестри тя пожелава достоен живот, професионални успехи, много лично щастие и здраве!

Мария Пенева e новият заместник областен управител на Габрово

Мария Пенева е назначена от днес за заместник областен управител на област Габрово.

От 2015 г. тя е заместник-кмет на Община Трявна. Мария Пенева е общински ръководител на ПП ГЕРБ-Трявна. Преди ангажиментите й в публичния сектор е работи в областта на предприемачеството.

Родена е на 14.11.1980 г. Завършва висше образование специалност „Стопанско управление“ в Технически университет-Габрово и магистърска степен „Публична администрация“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Омъжена е, с едно дете.

Още статии...