РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областният управител се срещна с приемни майки от областта

Областният управител на Габрово Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова се срещнаха с приемни майки от областта по повод Международния ден на жената. Ръководството на Областната администрация засвидетелства своето уважения към тези жени, за които думата „Майка“ е повече от достойна. В обръщението си към приемните майки Баева сподели, че винаги можем да дадем шанс на доброто, да отворим сърцето си за още и още и цитира думите на първата приемна майка в България Кина Рашева, която публично заявява: „Не забравяйте, че сте майка първо. Ако отгледате добър човек, вашата мисия вече е изпълнена“. Областният управител подчерта , че от изключително значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца. „Приемайки тази истинска история на всяка една от Вас с името „мама“ искам все по-често да даваме гласност и да премахнем „табуто“ приемен родител.“ – каза още областният управител Иванка Баева и пожела на приемните майки търпение, вяра и сила да възпитават, учат и обичат техните деца! „Защото няма нищо по – радостно от думите – „Честит празник, мамо!“ .

Срещата се състоя в ЦДГ „Явор“ в Габрово, а деца от група „Камбанка“ и „Усмивките“ поздравиха гостите с пролетна композиция, посветена на 8-ми март и денят на майките.

Снимки от срещата може да разгледате тук

Честит 8-ми март!

Мили дами,

Най-сърдечно ви поздравявам по случай Международния ден на жената – празник, който макар и отричан от някои и приветстван от други е Вашият ден. Ден, в който всеки ще си спомни за своята майчица, ще я почете и поздрави. Ден, в който бих искала да ви пожелая да съхраните своята женственост и очарование. Бъдете силни, но и не съвсем. Помнете, че вие сте в основата на живота и давате неговия смисъл.

Честит празник мили майки и съпруги, бъдете благословени - прекрасни жени.
Иванка Баева

Областен управител на област Габрово

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България. В Габрово Иванка Баева и Ивелина Петрова поднесоха цветя пред Братската могила до църквата "Успение Богородично", веднага след това присъстваха на официалното издигане на националния флаг. Тържествата продължиха на връх Шипка, където хиляди българи се стекоха да почетат Свободата. В тържествата се включи и министър - председателят Огнян Герджиков, министър Малина Крумова, дипломати и гости.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Гросмайсторът Веселин Топалов посети Габрово, обеща да се върне пак през април

Вчера Гросмайсторът Веселин Топалов беше на посещение в Габрово по покана на областния управител Иванка Баева. Идеята за тази визита беше провокирана от създадената от Топалов фондация, чиято цел е превенция на деца от рискови групи чрез спорт. В тази връзка по време на срещата на гросмайстора, неговия мениджър и областния управител бяха обсъдени възможности за съвместни инициативи. Малко по-късно в спортна зала „Орловец“ се проведе сеанс едновременна игра между световния шампион и желаещи да се състезават срещу него. Сеанса продължи повече от час и половина, а участниците бяха около 30 - състезатели от шахматния клуб „Орловец“, деца и възрастни. Едно от най-запомнящите се участие беше на възрастен сляп мъж, който игра с брайлов шах и ако времето за визитата на световния шампион Веселин Топалов не беше ограничено, вероятно този двубой щеше да продължи още дълго. Всички участвали в едновременния сеанс получиха грамота подписана лично от гросмайстора, а срещата завърши с обща снимка и обещанието, че Веселин Топалов отново ще посети Габрово с нова инициатива през април.

Снимки от събитието може да разгледате тук

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК 3 МАРТ!

Уважаеми дами и господа, жители на Област Габрово,

Имам честта да Ви приветствам по повод Националния празник на Република България 3 март!

Денят на Освобождението всяка година е повод да изразим своята почит към хилядите герои, отдали живота си за свободата на родината ни. Трети март е и празникът, който ни зарежда с порива за дълг и патриотизъм, водил смело нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение. Още преди своето освобождение предците ни начертаха посоката, която следваме и днес – да изградим „чиста и свята република“ и „да бъдем равни с другите европейски народи“. В днешния ден е важно да намерим точките на съгласие, които ни обединяват и които ще ни помогнат заедно да работим за модерна и просперираща България. Бъдещето ни зависи от всички нас. От изборите, които правим като личности и граждани, от решения, които вземаме, от ценностите, които отстояваме. Делото на българските възрожденци и патриоти може да бъде завършено като изградим своята справедлива държава от европейски тип. Всичко зависи от всеки един от нас.

Днес преклонили глава пред паметниците, ние отдаваме почит към знайните и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва проправиха пътя към нашето Освобождение и останаха завинаги в сърцата на нас българите. С мъка трябва да признаем, че за героите, положили костите си за свободата на Отечеството, се сещаме предимно в празничната атмосфера на тържествата. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм! Нека помним, нека почитаме миналото и градим уверено бъдещето!

Поклон пред паметта и подвига на всички загинали за свободата на България!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК 3 МАРТ!

ИВАНКА БАЕВА

Областен управител на област Габрово

Още статии...