РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Администрация

В изпълнение на разпоредбите на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН), в сила от 04.05.2023 г., в Областна администрация на област Габрово е създаден канал за вътрешно подаване на сигнали за нарушения, възникнали в работен контекст, извършени от служител/и на Областна администрация на област Габрово.

 

Във връзка с приложението на ЗЗЛПСПОИН в Областна администрация – Габрово, сигнали могат да бъдат подавани писмено или устно до г-жа Стела Колева – отговорно длъжностно лице, а при нейно отсъствие – до г-жа Мартина Господинова.

Сигналът се подава до служителя, отговарящ за разглеждането на сигнали писмено или устно. За писмено се счита и подаването по електронна поща.

Подаването на сигнал може да бъде извършено по един от следните начини:
1. Писмено:
- лично до отговорното лице;
- на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
- на адрес гр. Габрово, пл. „Възраждане” № 5, Областна администрация на област Габрово, за г-жа Стела Колева.
*Писмените сигнали следва да бъдат подписани от лицата, които ги подават. При подаване по електронна поща е необходимо сигналите следва да бъдат подписани с квалифициран електронен подпис, при спазване изискванията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.
2. Устно:
- на телефон 066/810 665;
- чрез лична среща, в работно време, с отговорното лице, която сте уговорили предварително на посочения телефон.

В случай на устно подаване на сигнал, необходимите данни ще бъдат вписани във формуляра по образец от отговорното лице, като ще Ви бъде предоставена възможност да се запознаете със съдържанието и да подпишете същия.
! Не се образува производство по разглеждане на анонимни сигнали, както и по сигнали, които се отнасят до нарушения, извършени преди повече от две години.
! Регистрирани сигнали, съдържащи очевидно неверни или заблуждаващи твърдения за факти, се връщат с указание към сигнализиращото лице за коригиране на твърденията и за отговорността, която носи за набедяване по чл. 286 от Наказателния кодекс.
Образец на формуляр може да бъде изтеглен от тук.