РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

178 години от основаването на Националната Априловска гимназия

 

 

 

Заместник-областният управител Неделчо Търкаланов беше гост на тържеството на Националната Априловска гимназия, по случай 178-мата година от основаването й като Първото новобългарско училище.

 

 

Честванията бяха открити с празничен концерт на камерния хор „Петър Чаракчиев”.

продължава>

Национален литературен конкурс „ Пази, Боже, сляпо да прогледа!”

 

alt 

 

  Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” - Габрово

обявява

национален литературен конкурс

„ Пази, Боже, сляпо да прогледа!”,

 посветен на 150-годишнината от  рождението

на класика на българската литература

Алеко Константинов

за есе, фейлетон или кратък разказ

 

 

продължава>

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие отчете дейността си за 2012 г.– проведени са три заседания

 

 

През 2012 г. Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие e провела три заседания в изпълнение на своите правомощия
    На първото заседание е разгледан и утвърден държавният план-прием за учебната 2012-2013 г. съгладно чл.25, ал.4 от Закона за професионалното образование и обучение.

 

продължава>

Тържествен камбанен звън в Шипка отбеляза 135-та годишнина от епичните боеве при Шейново

      

      

  Заместник-областният управител Неделчо Търкаланов учства в  тържественото отбелязване на 135-та годишнина  от боевете при град Шипка и с. Шейново.

 

        Пред Паметника на победата в с. Шейново прозвучаха празнични слова на кметът на Шейново Николай Терзиев, допълнени от патриотични песни на местната вокална група. В церемонията се включиха родолюбиви членове на регионален клуб „Традиция“ – Казанлък, ученици и граждани. Малко по-късно в НЧ „Освобождение 1884“ в Шейново бе открита и изложба „Руско-турската война през погледа на военния кореспондент“.

продължава>

Инициатива на Областния управител представя Първите

alt           

Всеки град има своята история и личности, които са я сътворили. Историята на Габрово е част от националната ни история, а габровци са активни участници във формирането на историческото й лице, на нейното духовно измерение, в създаването на ценности, допринесли за напредъка на града и нацията ни. “Ние всички вярваме в неговото развитие и просперитет на европейски град, но и помним нeговата история. Помним дързостта на всеки, който е записал името си в летописната книга на Габрово като пръв сред други, новатор, първооткривател и още много и много…че да намерим място за тях по всички свои страници е родов дълг и кауза”- споделя областния управител на Габрово Мариян Костадинов.

продължава>

Още статии...