РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Областна администрация – Габрово е партньор на Национална кампания за повишаване безопасността и намаляване смъртността по пътищата „Разумният си ти"

Национална кампания за повишаване безопасността и намаляване смъртността по пътищата „Разумният си ти", чиито партньор е Областната администрация, стартира от Габрово на 19 и 20 април. В кампанията ще се включат близо 200 ученици от 10-ти и 11-ти клас от Национална Априловска гимназия, Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев" и Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов", СОУ „Райчо Каролев”, Професионална гимназия по строителство - гр. Габрово, ПТГ "Д-р Никола Василиади", СОУ „Отец Паисий”, пред които ще бъдат представени успешни практики и методи на обучение на бъдещи шофьори. Предвижда се събитието да бъде открито с шествие от около 50 автомобила от BMW клуб България в памет на загиналите при катастрофи. След това в зала „Япония" на ХГ „Христо Цокев” ще се състои открит урок по пътна безопасност, воден от гл. инспектор Красимир Костов. По-късно в програмата са заложени решаване на интерактивни листовки на КАТ и ДАИ, картинг, безопасно шофиране и демонстрации от БЧК за оказване на първа помощ. Мястото е полигона в кв. Велчевци.

продължава>

Областният управител назначава междуведомствена комисия предвид предстоящия летен сезон и възможността от пожари

Работна среща по повод причинените от ураганния вятър вреди по държавния горски фонд в близост до Габрово и Трявна се проведе днес в Областна администрация, инициирана от директора на Северното централно държавно предприятие. Участие в нея взеха началниците на Пожарна безопасност и Регионална дирекция по горите–Велико Търново, както и представители на заинтересовани институции. По време на срещата бяха обсъдени превантивни мерки и възможности за намаляване риска от пожари, предвид предстоящия летен сезон.

 

Вследствие ураганния вятъра от 14 март е повалена около 20 хил.куб.м. дървесина, след усвояването на която се очаква да останат около 4 хил.куб.м вършина и отпадъци, които след изсъхване ще създадат значителна пожарна опасност.

продължава>

Триизмерният макет „Западен обходен път и тунел под връх Шипка” беше предаден на областния управител на Габрово

„Една стогодишна мечта на габровци имаше нужда да се визуализира и то именно тук в Професионалната гимназия по строителство и архитектура, именно тук, където децата чрез своя труд от собствените им ръце виждат какво може да се съгради за тази държава”-това каза областният управител на Габрово Мариян Костадинов по време на официалното представяне на завършеният триизмерен макет на национален обект „Западен обходен път и тунел под връх Шипка”. „Като че ли започнахме на шега-допълни той, обръщайки се шеговито към директора на гимназията Марин Цонев, но пък тази шега завърши с един уникален за мен продукт, който за всички нас и за всички, който ще го видят ще покаже едно изключително произведение, направено по точен математически модел – нещо което никой от нас няма да има възможност да наблюдава по този начин” допълни Мариян Костадинов.

продължава>

Представяне на триизмерен макет „Западен обходен път и тунел под връх Шипка”

Областният управител Мариян Костадинов ще присъства на официалното откриване на триизмерния макет на националния обект „Западен обходен път и тунел под връх Шипка”.

Събитието ще се състои на 9 април, от 11 часа в зала 203 на ПГСАГ „Ангел Попов”, гр. В. Търново .

Идеята за разработването на подобен макет е инициирана от ръководството на строителната гимназия и областния управител на Габрово, който в хода на изработката оказа логистична подкрепа за реализирането й.

Очаква се гости на мероприятието да бъдат кметът на община Велико Търново, областният управител на област Велико Търново и неговият заместник, началникът на РИО-Велико Търново, директори на училища от Общината, представители на Камара на архитектите в инвестиционното проектиране; на архитектите в България; на инженерите в инвестиционното проектиране и на строителите в България, както и на строителните фирми „Пътпроект”, „Пътни строежи”, „Мостстрой”.

Работна среща на Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков с областните управители на всички области в страната

Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков се срещна днес в Министерския съвет с областните управители на всички области в страната. Основна цел на срещата беше установяването на ефективната координация в съвместната работа на служебното правителство и областните администрации около организирането и провеждането на предсрочните парламентарни избори в контекста на специфичната ситуация. Акценти в срещата бяха още институционалната стабилност, нуждата от прозрачно управление и взаимодействие с гражданското общество, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

„Тъй като нашата цел е действително да възстановим и да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни и безпристрастни, ви моля всеки един от вас да вземе решение за себе си. Тези от вас, които имат партийни функции, а също така и тези, които изпълняват кoординаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията или да излязат в отпуск, или да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила.

продължава>

Още статии...