РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Николинка Хинкова: Успехът за мен е вътрешно усещане

Сега карам „Порше“, но първата ми кола беше “Трабант“. Не смятам, че това е най-важното. Успехът е за мен не е материална придобивка, а вътрешно усещане. Това каза предприемачът Николинка Хинкова на ученици от 12 клас в ПТГ “Д-р Никола Василиади“ в рамките на първата среща от поредицата „Лексикон на успеха“, която се проведе днес в Заседателната зала на Областна администрация- Габрово.
Областният управител Мария Башева приветства гостите, като разясни, че целта на поредицата е да създаде мост между младежите и добрите примери за успех в региона. Всички ученици получиха подарък тефтер, в който да записват своите цели и мотивиращи мисли за успех
“Много от хубавите неща в живота стават случайно.“
Това е ценният урок, който Хинкова сподели, че е разбрала с течение на времето. Точно така се сдобива и със самолет. „Летенето и пътуването е страст, която споделям със съпруга си. Той искаше да се научи да пилотира, а после и аз последвах примера му. Никога не се бях качвала на двуместен самолет- чувството се различава от това при пътуване с голям. След като завършихме обучение за управление, се сдобихме и със самолет. Един единствен път съм изпитвала страх по време на полет, защото беше много турбулентно.“, сподели Хинкова.
„Обичам да гледам напред. Всеки трябва да премине своя път и да допусне своите грешки.“
На 19 години е мечтала да пътува, да учи специалност, свързана с външните търговски отношения, и да се развива в същата сфера. Не успява да се запише в желаното направление и така заживява в Габрово, за да изучава инженерни науки в Техническия университет. Още като студент прави преводи от английски на български към катедра „Химия“. По-късно преводаческата дейност се превръща в първия ѝ бизнес. По стечение на обстоятелствата се пренасочва още веднъж, за да работи с компанията, в която съпругът ѝ е съдружник, като се занимава точно с внос и износ. Тази щастлива случайност връща Хинкова към младежката ѝ мечта.
Съчетанието от знание и можене- това е ключовата съставка за успеха.
Хинкова обясни, че в училище и в университета е имала отличен успех. „Няма излишно знание. Всичко, което научите, рано или късно ще ви потрябва.“, посъветва тя учениците. #Трудолюбие, #упоритост и #амбиция са качествата, които според нея трябва да притежава всеки успешен човек.
“Била съм в много различни страни, но най-хубаво е да се завърнеш вкъщи. Както казва популярната поговорка -“У дома и стените помагат.“ . Вярвам, че човек, който може да се реализира в чужбина, ще постигне същия успех и в Габрово. Най-важното е да се занимава с това, което обича, да върши работата си с желание и да не спира да се развива“, каза още Хинкова.

 

402943387_739941268161837_7993810460602283708_n.jpg 403102626_739941204828510_7588782548037639134_n.jpg