С две събития ОКБДП- Габрово отбеляза Националния ден за безопасност на движението по пътищата

29-юни2.png

 

Днес е Националният ден на безопасността на движението по пътищата. Датата е избрана целенасочено - преди началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август.
През настоящата година акцент се поставя върху инициативите за опазване живота и здравето на децата на пътя.

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата - Габрово отбеляза деня с две събития за най-малките жители на област Габрово. В ДГ "Перуника", гр. Габрово над 100 деца участваха в детски празник, посветен на безопасността на движението по пътищата. Събитието бе организирано от детското заведение, Областната комисия по безопасност на движението по пътищата /ОКБДП/ и ОДМВР Габрово.

 

Снимки: тук

 

Над 40 ученици от девет училища от общините Габрово и Севлиево се включиха в другата инициатива- състезанието „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Проявата бе организирана от Областна дирекция на МВР и Превантивно-информационния център по зависимости, с подкрепата на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата, Община Габрово, Регионално управление на образованието, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
В шатрата на Областната комсия по безопасност на движението учениците преминаха две изпитания- теоретично и практично. Те решаваха листовки, съобразени със знанията и възрастта им, и се включиха в надпревара с колелета.

 

Снимки: тук

 

По данни на ОДМВР Габрово броят на ПТП през 2023 година е 533, от които 116 тежки, а 13 с пострадали деца.

 

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата призовава: „Спри, огледай се и помисли- децата на пътя пази!“