РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Апел към гражданите, ползващи услугите на обществения транпорт

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID 19 на територията на страната и нарастващите случаи на заболели, както и наличието на данни за безсимптомно протичане на заболяването, Областният кризисен щаб за превенция разпространението на новия коронавирус-COVID 19 към РЗИ - Габрово се обръща с апел към гражданите, ползващи услугите на обществения транспорт, да използват лични предпазни средства /маски/ при пътуване в автобуси, обслужващи линиите в гр. Габрово, както и междуградски такива.
Препоръчва се на гражданите да не се качват в препълнени автобуси.
Ползването на маски от гражданите се препоръчва и при извършване на автомобилни таксиметрови превози, при които в автомобила пътуват повече от две лица. Ползването на маска от таксиметровия шофьор е задължително съгласно Предписание на РЗИ Габрово.
Областният кризисен щаб Габрово обръща внимание, че използването на автомобили за таксиметрови превози като маршрутки, е опасно с оглед струпването на хора в ограничено пространство и представлява грубо нарушение на Закона за автомобилните превози.