РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител ще постави началото на инициативата "Културен жест"

В навечерието на светлите великденски празници поставяме началото на инициативата „Културен жест“. Тя е част от предстоящо мащабно събитие, което Областна администрация – Габрово и Държавен архив – Габрово организират, съвместно с регионални и местни културни институти и ще посветят на 24 май.

В условия на световна пандемия сме и това няма как бързо да се промени. Но може всички #заедно да направим така, че дните да са изпълнени с позитивни мисли и красота, с която ни дарява изкуството във всичките му направления. Тази инициатива е покана през следващата седмица да #четем #заедно любими стихове, откъси от произведения, а защо не да изпълняваме любими песни, да рисуваме…

Начало на инициативата ще даде областният управител Невена Петкова. Какво ще сподели или прочете тя ще може да гледате и слушате на Facebook страницата на Областен управител на област Габрово в понеделник, точно в 18:00 часа. А кои други представители на институции ще се присъединят, ще разберете ако всеки ден в същия час отново сте „там“.

Очакваме ви!