РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Няма положителни проби след тестовете в детски градини, ясли и социални услуги в област Габрово

За три  потвърдени случая на COVID-19 към 10.07.2020 г., съобщават от  РЗИ - Габрово. Става въпрос за мъж на 36 г. от Община Дряново, изследван като контактен на потвърден вече случай на COVID-19. Мъжът е безсимптомен заразоносител на заболяването към момента. Поставен с предписание на задължителна 14 - дневна домашна изолация. Вторият случай е на мъж на 22 г. от  Община Трявна, изследван по повод на загуба на вкус и обоняние. Към момента е в добро общо състояние, афебрилен.

Поставен с предписание на задължителна 14 - дневна домашна изолация. Третият случай е на 28-годишен мъж, който живее в София, но е карантиниран в гр.Габрово.

Мъжът е изследван в гр.София по повод на повишена температура и кашлица. И при трите случая се провежда домашно лечение.

Към днешна дата общият брой на диагностицирани с коронавирус за област Габрово е 30 - на домашно лечение са 9, 4 са хоспитализирани, общият брой излекувани е 16, починал 1. Общо са изпратени 995 проби към Националната референтна лаборатория. Към 13.07.2020 г. 244 лица са под карантина.

От РЗИ – Габрово информират, че са приключили изследванията в социални услуги, детски градини и ясли на територията на областта. Направени са 755 бързи теста на потребители и персонал от социални услуги и 648 теста на персонала на детските заведения. От тях няма положителни проби.