РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Годишни награди за принос в сектора за учене на възрастни за 2020 г. ще бъдат връчени в рамките на Дните за учене през целия живот

Годишни награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни в седем категории ще бъдат връчени в рамките на Националните дни за учене през целия живот, които ще се състоят от 7 до 9 октомври в Габрово.

Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ ще получи  председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева – разкриха организаторите на събитието. Категориите, в които за шеста поредна година ще бъдат връчени награди са „Социален партньор“, „Медии“, „Ръководител на институция/организация за образование и обучение на възрастни“, „Обучаваща институция“, „Неправителствена организация“ и „Най – активен областен координатор“. Кои ще са личностите или организациите от област Габрово, които ще бъдат удостоени с отличие ще се разбере на 7-ми октомври по време на Церемонията за официалното откриване на Дните от 17:30 часа на откритата сцена на площад Възраждане. Комплимент към всички участниците и гостите на събитието ще бъде концертът  на Деси Добрева и формация „Интро“.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, РУО на МОН – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.