РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Правителството отпусна 13.7 млн. лв. за инфраструктурни обекти в област Габрово, сред които 8 млн. лв. за подобряване на водоснабдяването

8 100 000 лева получава габровска област от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на обекти за подобряване на водоснабдителната инфраструктура в общините Габрово и Севлиево. От тях 4 200 000 лв. са за водоснабдяване на габровските села Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Зравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец от вътрешната водоснабдителна мрежа на Габрово.
 3 900 000 лева се отпускат на Община Севлиево за финансиране на обект „Източен клон от ПСПВ „Стоките до разпределителната шахта при с. Буря-с. Добромирка – Етап I, участък 3.
От миналата година 15 габровски села от южната страна на пътя Габрово-Севлиево и още 10 фирми по това трасе вече получават вода от водопроводната мрежа на Габрово. Сега това ще се случи и с другата група села - от северната страна на пътя Габрово-Севлиево. По време на посещение в Габрово премиерът Бойко Борисов обеща да продължи подкрепата от държавата за решаване на водните проблеми в цялата област и днешното решение е част от поетия ангажимент от премиера. Преди два месеца държавата осигури други 6.4 млн. лв. за изпълнение на обекти за подобряване на водоснабдяването на населените места в Община Севлиево.
 На свое заседание днес Министерски съвет одобри и допълнителни разходи в размер на 4.480 млн. лв. за ремонт на улици в град Севлиево и изграждане на велосипедна алея в зоната за крайградски отдих в Севлиево.
 Други 320 000 лв. Правителството отпусна на Община Габрово за ремонт на улици от уличната мрежа в селата и общински пътища на територията на община Габрово.
 За Община Трявна Правителството осигури 800 000 лв. Те са предвидени за изграждане на подпорна стена в кв. „61” и кв. „61 А” по плана на град Трявна в района на пазара и на новоизградения също с подкрепата на държавата по времето на управлението на кмета Дончо Захариев Етнографски комплекс.