РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Започва ремонтът на пътя "Вонеща вода - Трявна"

Областният управител Невена Минева и директорът на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев проведоха среща във връзка със започващия ремонт на Път III-552 „Вонеща вода – Белица – Трявна“. Ремонтът ще се реализира с финансиране от държавния бюджет, а изпълнител е ДЗЗД „Консорциум Габрово 19-24“ гр. Велико Търново.  
Това е един от най – натоварените  пътища на територията на Габровска област, който се използва и за алтернативно трасе за обходни маршрути при възникване на инциденти или др. свързани със затваряне на прохода „Шипка“ или „Прохода на Републиката“. Непрекъснато нарастващият трафик на автомобили е причина за бързото износване на настилката, която в голямата си част е с повреди – разрушения, пукнатини, дупки, множество слягания. Ремонт на пътя не е правен повече от 50 години, коментира инж. Деян Георгиев. 
Пътният участък е част от одобрения от Агенция „Пътна инфраструктура” списък с пътни отсечки от републиканската пътна мрежа в област Габрово с най – влошено технико-експлоатационно състояние, включени в тригодишната инвестиционна програма за текущи ремонти на ОПУ – Габрово.