РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Борислав Бончев и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов разговаряха по актуални въпроси

Областният управител Борислав Бончев и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов разговаряха по актуални въпроси, свързани с предстоящите избори, ковид – обстановката и хода на изпълнение на ваксинационната кампания, както и реализирането на текущи проекти. Областният управител отново подчерта, че за него е важно да се запознае с гледната точка на всеки един от участниците в организацията на изборния процес  - затова провежда поредица от срещи, основната цел на които е ако се откроят допуснати пропуски в организацията от проведените предходни избори – те да бъдат поправени. При относително спокойна обстановка са преминали изборите на 4 април, според д-р Иван Иванов, а ако е имало някакви проблемни моменти, то те са били отстранявани в хода на работата – коментира още кметът на Община Севлиево. Той информира за проведените вчера консултации за състава на СИК, по време на които е апелирал за отговорно поведение на членовете в тях.

Освен дейностите, свързани с предстоящите избори, областният управител и кметът обсъдиха възможността да се направи организация по малките населени места в рамките на Община Севлиево и със съдействието на кметовете и кметските наместници да се разяснява на местните за възможността да се ваксинират при желание. „Това е една възможност да се върнем към нормалния начин на живот“ – коментира Бончев, който сподели за добрия пример на община Габрово и създадената организация с помощта на мобилни екипи, които да ваксинират желаещи по селата.

В рамките на проведената среща областният управител се запозна и с изпълнението на проекта за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ "Стоките" и източния водопроводен клон за питейна вода. В тази връзка Бончев апелира за стриктно спазване на графика на заложените дейности, особено когато те са свързани със спиране на водоподаването към абонати за продължителен период от време.