РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

16 отбора от страната ще се състезават във финалния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата Да подкрепим участниците от област Габрово – отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“

16 отбора от страната в категорията V-VII клас пристигат днес в Габрово, за да покажат най – добри умения в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Област Габрово ще бъде представена от отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, които завоюваха първо място по време на областния кръг.  

Състезанието се организира и провежда за първи път в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите към безопасно и културно поведение на пътя. Домакин е Регионално управление на образованието – Габрово с подкрепата на Община Габрово и Областна администрация – Габрово, а мястото на провеждане е НУ „Васил Левски“ – Габрово.

В рамките на два дена учениците ще покриват писмен и практически тест, а целта на въпросите и проверката на уменията им за майсторско управление на велосипед е да се насочи вниманието към спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност щом сме участници в пътното движение. Освен състезателната част,  Община Габрово осигурява възможност за всички отбори да се запознаят с културно-историческите забележителности на Габрово.

Официалното откриване ще се състои на 5 юни от 10:45 ч. в НУ „Васил Левски“, в същия ден е предвиден и писменият тест за участниците.

На 6 юни с начален час 9:00 ч. е практическото състезание отново в училището – домакин. Нека подкрепим учениците от ПМГ  „Акад. Иван Гюзелев“, които ще се борят за титлата „Най – добър отбор в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата V-VII клас“