РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Да се преброим електронно от 7 септември до 24:00 часа на 17 септември 2021 г.

Областният управител Борислав Бончев призова всички служители в общински администрации и регионални структури да се преброят електронно. При предишното Онлайн преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 област Габрово беше на трето място по активност. „Тогава електронното преброяване се направи за първи път, днес вече всички използват онлайн услуги, затова нека покажем още по – добри резултати“ – казва Борислав Бончев, който счита още, че това е и най – безопасният начин за опазване здравето и живота на всички ангажирани в преброителния процес.

За всеки гражданин, който има желание да се преброи електронно, но няма подходящо устройство или достъп до интернет е създадена организация в Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“, където ще може да се използва компютърната зала при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Коментирано е и с директора на РЕКИЦ „Читалища“ – Габрово да се създаде възможност и в читалищата по малките населени места хората да могат да попълнят формуляр електронно ако желаят. – пояснява и заместник областният управител Стилияна Тинчева, която е председател на Областната преброителна комисия. Електронната версия на Преброяването съдържа същите въпроси, попълването на картата е бързо и лесно - необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН, валиден електронен адрес и не повече от 20 свободни минути. Може да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf .

Остават само пет дни до старта! Да се преброим електронно от 7 септември до 24:00 часа на 17 септември 2021 г. Служителите от Областна администрация - Габрово ще го направят! Направете го и вие!