РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител към учениците: Бъдете любопитни, искайте да знаете и знайте, за да можете!

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

 

За мен е чест да ви поздравя с 15 септември – денят, който се превърна в празник на новото начало, на различния етап от живота на всеки един от Вас, на приятелството – вече открито или тепърва създавано, на стремежа – към знания, успехи и постижения. Радостен съм, че всички днес сте тук, за да трупате впечатления, да запечатвате спомени, които да ви връщат мислено след време точно на това място.

 

Мили първокласници,

За Вас и Вашите семейства днес е най – вълнуващо. Не мога да бъда сред всички Вас, но си представям очите ви – с игриви пламъчета, любопитни, щурави и може би мъничко насълзени. Искрено Ви пожелавам да имате незабравими моменти в това училище и този пламък в очите ви винаги да гори за нови знания!

 

Скъпи ученици,

Бъдете любопитни, искайте да знаете и знайте, за да можете! Не се отказвайте пред трудностите - винаги има начин. И помнете, че успява този, който е дръзнал да бъде първи!

 

Уважаеми учители,

Благодаря Ви за старанието, което полагате към нашите деца. Към Вас са вперени всички очи – на Вашите ученици и техните родители. Не лека е задачата Ви, но е изключително отговорна и благородна. Предизвикателно е и времето, в което живеем, поставя нови изисквания, но и предоставя нови възможности. Доказахте, че времето е във Вас и успешно се справяте с новата реалност.

Пожелавам на всички Вас здраве, присъствена учебна година и на добър час!

 

 

БОРИСЛАВ БОНЧЕВ

Областен управител на област Габрово