РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Стилияна Тинчева към студентите: "Изберете нашия град и нашата област – Габрово, намерете своята бъдеща реализация тук. Габровският бизнес Ви очаква, подготвени, мотивирани, можещи!"

Заместник – областният управител Стилияна Тинчева приветства първокурсниците, преподавателите и ръководството на Технически университет – Габрово за началото на Новата академична година. С думи за здраве и успехи тя се обърна към всички присъстващи на тържеството, а на студентите пожела още: „Така, както избрахте Техническия университет, харесайте и изберете нашия град и нашата област – Габрово, намерете своята бъдеща реализация тук. Габровският бизнес Ви очаква, подготвени, мотивирани, можещи!“. Събитието уважи също заместник-кметът на община Габрово Невена Минева, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Ивайло Копрев, партньори на университета. По традиция поздрав към студентите и преподавателите отправи и председателят на настоятелството към университета - Николинка Хинкова, която пожела на студентите да бъдат гордостта на утрешния ни ден, да не щадят сили и да инвестират в своето бъдеще, защото най – голямото богатство след здравето са знанията и умения. „Бъдете упорити и така ще гарантирате своята бъдеща успешна реализация. Всеки един от нас е посланик на Техническият университет в Габрово, в страната и по света – пожелавам Ви самочувствие и творческа енергия“ – каза още Николинка Хинкова, която е представител и на габровския бизнес. Като отговор на това пожелание прозвучаха и категоричните думи на председателят на студентския съвет – Веселина Стефанова, която се обърна към своите колеги: “Заедно с нашите преподаватели, прекрасна учебна база и нашите идеи ние можем да постигнем нещо голямо и значимо. Като млади хора всички ние осъзнаваме, че поемаме отговорността да бъдем двигателите на утрешния ден. Днес, успехът повече от всякога е въпрос на избор, затова нека сме смели и да вярваме в своето успешно бъдеще.“
И както отбеляза г-ца Стефанова днес е едва началото на онова, което предстои. Нека е интересна и ползотворна Новата академична година!
Снимки от събитието може да разгледате тук