РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

В Деня на Свети Йоан Рилски областният управител Борислав Бончев с благодарствен жест към лекарите от област Габрово

По повод Деня на българския лекар, който отбелязваме на 19 октомври,  областният управител Борислав Бончев присъди Почетна грамота „Дързостта да бъдеш първи“ на тридесет и пет лекари, медицински сестри и санитари от област Габрово. „Това е моят жест на благодарност и уважение за положените грижи, за всеотдайността и спасените животи. Убеден съм, че всеки един български медик заслужава нашата признателност, както и тази на цялото общество.“ – споделя Борислав Бончев. Номинациите на носителите на почетните грамоти не са подготвени еднолично, а са направени след обсъждане с хората, които през тези две години неотлъчно бяха на терен, заедно със своите колективи – това са директорите на лечебните заведения, на Регионалната здравна инспекция и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

 Награди на областния управител се връчват от 2018 година и обхващат различни сфери на живот. Това е създадена през годините традиция, с която се показват добрите примери от област Габрово - вдъхновяващи и мотивиращи. „Като областен управител към настоящия момент се радвам да продължа тази добра инициатива, защото вярвам, че всеки може да бъде пример за останалите.“ – казва Борислав Бончев. Към мотивите си за определяне сферата на тези награди областният управител посочва още, че през последните две години живеем в една различна ситуация, в трудно време, в което се научихме да приемаме COVID - пандемията като предизвикателство и възможност да дадем най – доброто от себе си. И те го правят – медиците, които отдадено се грижат за нас, които понякога са неразбрани, а често и не чути. Медиците, които се превърнаха в наши ангели-хранители! Почетната грамота е символ и на урока, който научихме по трудния път – да бъдем повече заедно, да бъдем съпричастни един към друг и да си помагаме.

В Деня на Свети Йоан Рилски – Чудотворец предвиденото официално събитие няма да се състои, поради въведените противоепидемични мерки. Наградите ще бъдат връчени тържествено в началото на м. ноември.