РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

72 безработни лица започват работа по Регионалната програма за заетост на област Габрово

Стартира изпълнението на Регионалната програма за заетост на област Габрово. Чрез нея се цели осигуряване на трудови доходи на безработни лица и подобряване жизнената среда и привлекателността на 111 населени места в четирите общини от област Габрово. Общо 72 безработни лица ще започнат работа по Програмата в региона ни. В Националния план за действие по заетостта през 2022 г. за област Габрово са разпределени 395 579 лв.

С тези средства се осигурява временна заетост в рамките на до шест месеца чрез разкриване на работни места в общественополезни дейности - поддържане и почистване на тротоари, канавки, бордюри и алеи от затревяване, отпадъци и наноси; благоустрояване и текущо поддържане на терени за обществено ползване; почистване на прилежащите алеи, улици и тротоари от сняг; ръчно почистване на дерета; ръчно почистване, снегопочистване и опесъчаване на гробищни паркове и др.

Извършваните дейности от наетите безработни лица по Регионалната програма за заетост ще бъдат по утвърден график и ще са съобразени с природо-климатичните условия за работа.