РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

РУО - Габрово проведе традиционното съвещание на директорите в навечерието на Новата учебна година. Областният управител ги приветства

Областният управител Кристина Сидорова поздрави директорите на училищата от област Габрово по време на традиционното съвещание в навечерието на Новата учебна година, което Регионално управление на образованието провежда. „Пожелавам Ви от сърце здрава, присъствена и успешна година. Да изпитвате  удовлетвореност от работата си и да се гордеете с успехите на своите ученици, защото те са много. Благодаря Ви, че представяте област Габрово чрез тях по най – добрия начин. В мое лице и в лицето на Областна администрация имате партньор, на който може да разчитате за всичко. Надявам се да преодолявате трудностите, защото без такива не може, с лекота, да споделяте опит и добри практики едни с други. Има какво да се види и покаже от Вашата работа и успехи.“ С тези думи областният управител се обърна към участващите в срещата директори и гости. Към пожеланията за успешна година се присъедини още и зам.-ректорът на Технически университет – Габрово проф. Александров, който подчерта, че вратите на залите в университета винаги са отворени за учениците и учителите и предложи съвместни работи по различни проекти. Гл. инспектор Николай Симеонов - началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР- Габрово, акцентира върху старта на кампанията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“. Абсолютно присъствие на личния състав ще има на 15 септември, както и след това. Ще продължат беседите в часовете – сподели Симеонов, който апелира към учителите, които преподават „Безопасност на движението по пътищата“ да заострят постоянно вниманието на своите ученици върху темата и да се работи максимално с родителите.

Ще се извършват наблюдения и специализирани акции срещу разпространение на наркотични вещества на подрастващи, подчерта пред директорите инспектор Димитър Христов от Детска педагогическа стая и призова педагозите да бъдат бдителни и при появата на съмнителни лица край училищата, да сезират веднага полицията.

Пред аудиторията беше представен и новият музеен педагог от музей ЕТЪР с пожелание от екипа за весела година и съвместни образователни проекти и инициативи, които да съчетават полезното с приятното.

По време на срещата бяха обсъдени в детайли основните насоки за работа за учебната година, координираха се дейностите, представени бяха резултатите от изминалата година и се акцентира върху новите моменти и местата, където се налагат подобрения в работата.