РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Тържествена сесия на Общински съвет - Дряново по повод празника на града

Заместник-областният управител Андрей Николов бе гост на тържествена сесия на Общински съвет – Дряново по случай празника на града на Кольо Фичето.
В поздравителния адрес от Областния управител Кристина Сидорова, който Николов поднесе на ръководството на дряновската община, се казва: „Празниците са хубав повод да си пожелаем най-нужното за всички нас - здраве, безоблачни дни, просперитет за града и много нови възможности за развитие и добър живот. Пазете в сърцата си миналото, помнете уроците на достойните дряновци и градете своето бъдеще заедно.“
Андрей Николов поздрави отличените на тържествената сесия граждани на Дряново за техните успехи и постижения.
Със званието „Заслужил гражданин на Дряново“ бе удостоена Цанка Съчкова за изключителните ù заслуги и постижения в областта на обществената дейност, науката и културата, утвърдила с дейността си престижа на град Дряново и общината.
С почетното звание „Заслужил гражданин на Дряново“ бе отличен Рачо Острев за заслугите му в обществената дейност, за утвърждаване престижа на град Дряново и общината в България.
С най-високото звание „Почетен гражданин на Дряново“ бе удостоен Иван Колев за изключителните му заслуги в областта на стопанската и обществена дейност, утвърдил с дейността си престижа на община Дряново в страната и чужбина, както и във връзка с неговия 70-годишен юбилей.
Почетна грамота за дългогодишен принос в развитието на образованието бе връчена на г-жа Емилияна Начева – начален учител от Средно училище „Максим Райкович.
Община Дряново е подготвила богата културно-развлекателна програма за жителите и гостите на града през следващите няколко празнични дни.