РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Одобриха инвестиционната програма на „ВиК“ ООД- Габрово за 2023 година

Подробната инвестиционна програма за 2023 г. на „ВиК“ ООД – гр. Габрово бе одобрена с пълно единодушие на извънредно присъствено заседание на общото събрание на Асоциация по ВиК – Габрово. То се проведе под председателството на областния управител, като участваха инж. Деян Дончев – зам.-кмет „СИЕ“ на Габрово, кметът на Дряново Трифон Панчев, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и кметът на Трявна Силвия Кръстева. На заседанието присъстваха още Николай Колев – главен секретар на Асоциация по ВиК – Габрово, и инж. Владимир Василев – управител на „ВиК“ ООД – гр. Габрово, и Марияна Ризова- главен специалист в Областна администрация.
След гласуването председателят на Асоциация по ВиК – Габрово, г-жа Кристина Сидорова, покани присъстващите към открита дискусия по въпроси, свързани с проблемите и предизвикателствата във ВиК сектора в област Габрово. В хода на разговора кметове на Дряново и Трявна повдигнаха важните въпроси за изграждането на пречиствателни станции за населените места. Заедно с инж. Василев те обсъдиха възможността в някоя от следващите инвестиционни програми на „ВиК“ ООД – гр. Габрово да бъде заложено проектирането на ПСОВ за тези градове като инвестиция в публични ВиК активи.
Присъстващите на заседанието се обединиха около необходимостта от провеждане на среща с участие на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и представители на общините, с цел намиране на адекватни решения на проблемите в сектор ВиК за област Габрово.