РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

СРЕЩА С НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ СДИПЧ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ГАБРОВО

 

Представители на Службата за демократични институции и права на човека, които ще наблюдават изборите в България, посетиха Областна администрация- Габрово. Моника Джамбонини и Николас Хеюм, дългосрочни наблюдатели, се срещнаха с областния управител Кристина Сидорова, заместник областния управител Андрей Николов и главния секретар Веселин Радков. Те обсъдиха организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 2 април. В хода на разговора областният управител разясни, че процесът в Габровска област протича спокойно и без сигнали за нарушения. „ Работим в синхрон с РИК и ОДМВР- Габрово, за да се предотвратят всякакви злоупотреби“, обясни заместник-областният управител.
Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ откри мисия в България на 1 март 2023г. по покана на властите в страната. Тя се състои от основен екип от 11 експерти, базирани в София, и 14 дългосрочни наблюдатели, разположени в други части на държавата.
Наблюдателите ще следят процесите на изборния процес и медийното отразяване на кампанията. На 3 април експертите ще представят предварителни данни и заключения на пресконференция, а няколко месеца след изборите ще бъде публикуван и окончателният доклад.

zavrashtanetoSMARTistorii