РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Стотици деца в областта с плюшени мечета от кампанията на Областна администрация

През декември 2022 г. Областна администрация- Габрово стартира кампания за събиране на плюшени мечета. Играчките станаха част от празничната украса на институцията, която радваше малки и големи в дните преди Коледа. Към инициатива се присъедини и групата " Добрини за Габрово".


В хода на кампанията бяха събрани стотици плюшени играчки. Дарителите носеха мечоци от различни населени места в областта, като пристигнаха още от София и Велико Търново. В дните преди Коледа част от играчките зарадваха малчугани в неравностойно положение в Севлиево. Мечоци бяха дарени и в болниците в Габрово и Севлиево. През февруари играчки отпътуваха за Турция, където бяха раздадени във вилает Хатай на малчугани емигрирали от Сирия.


Вчера мечета получиха и децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. 27 малчугани, разпределени в базите на ул. „Мирни дни“ № 1А и на ул. „Хризантема“ № 27, вече се радват на новите си плюшени приятели. Следваща седмица играчки ще бъдат раздадени на социално слаби семейства в Габрово, в SOS Детско селище Трявна и в Центъра за обществена подкрепа в Дряново.