РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител връчи наградите на малките художници в конкурса “Подавам ръка-подай и ти!“

Центърът за обществена подкрепа/ЦОП/ „Вяра“ в Габрово отбеляза 16-ият си рожден ден с редица инициативи. Част от тях бе и конкурсът за рисунка или разказ “Подавам ръка-подай и ти!“. Шестима ученици от града на Рачо Ковача получиха наградите си днес на тържество в сградата на Центъра. Освен тях отличени бяха и 3 класа от училища в Габрово за активно участие в надпреварата.
В категория “Рисунка“ наградите връчи областният управител Кристина Сидорова. Трета е Анастасия Палчкова от 2-ри клас, ОУ“Иван Вазов“. Втора се нареди първокласничаката Адриана Кардашева, възпитаничка на същото училище. Първенец сред млади художници е Катерина Ангелова, 2-ри клас, СУ “Отец Паисий“. Всички малчугани получиха грамоти и ваучери за книги от организатори на конкурса. “В тържествения ден Областна администрация-Габрови Ви подарява и разноцветни бои и материали, с които да продължавате да разпръсквате красота“, обърна се Сидорова към ръководителя на ЦОП- Габрово Мариана Рачева.
Центърът за обществена подкрепа в Габрово е част от голямото семейство на “SOS детски селища“. Специалистите в него работят с около 60 деца, като подпомагат и различни семейства. Наред с пряката си работа по предоставяне на социални услуги, ЦОП работи за повишаване на обществената чувствителност към социално значими проблеми