Младен Горанов: Пробвай! На петия, шестия или седмия опит ще стане!

Следвай пътя си, направи своите грешки, но най-важното- пробвай! На петия, шестия или седмия опит ще стане!“- това послание отправи към младежите предприемачът Младен Горанов, който бе говорител в първото отворено събитие на „Лексикон на успеха“.
Горанов се занимава с търговия на аксесоари за телефони и сервизни услуги, а страстта си към продажбите открива още в ученическите си години. Тогава започва да купува и препродава велосипеди. Първоначално така си изкарва допълнителни доходи, а в последствие се насочва към сервизни услуги и продажба на аксесоари за мобилни телефони.

 

                От сергия на битака до собствена верига магазини

               

Маса, стол, чадър и мотивация- така стартира Младен. Продава онлайн, по пазари и на битака стоките си. Годината е 2013-а, първоначалният му капитал възлиза на 770 лв. Често чува от семейството си израза „Намери си стабилна работа.“, но работата за сбъдването на чужди мечти от 8 до 17.00 часа не се вписва в представите му за успех. Въпреки това минава през стандартните за обществото стъпки- завършва висше образование в УНСС, намира си временна работа между гимназията и университета, а първата му и единствена заплата е под 300 лв.
Предприемач по душа и професия, Младен придава нов смисъл на познатото ни „От 8 до 5“. От работно време той го превръща в своя бранд, който първоначално развива в София с онлайн продажби и доставки по адреси. Пътува по 2 часа на ден в столицата, за да изкара 10-20 лв. допълнително, но не се отказва, докато поръчките му нарастват достатъчно, за да реши да промени начина си на работа и открива първия си магазин в столицата.
В същото време той прави и друга важна стъпка- предлага брак на приятелката си. След заветното „да“ двойката обсъжда бъдещите си планове, а Младен с изненада установява, че половинката му не желае да живее постоянно в столицата. Така с магазин, открит преди по-малко от година и в разгара на пандемията, той решава да започне всичко отначало този път в родния си град Габрово.
 

                Пътят към дома

            Завръща се в Габрово във все още пандемични условия, когато бизнесът е поставен пред редица изпитания от наложените ограничения. Това не го спира да рискува отново и да продължи дейността си тук. През 2021 година открива магазин в центъра на града и много труд и постоянство го разработва успешно. 3 години по-късно отваря и още един. Не се разделя с първата си работна кола, която струва по-малко от хубав смарт телефон, а ремонтите ѝ отдавна надхвърлят цената ѝ при покупко-продажбата. Причината- превозното средство го съпровожда във всяка една стъпка към постигането на мечтата му.

 

438263699 845553390933957 7913420856153587430 n