РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Прекратяват се всички масови мероприятия на открито и закрито на територията на Габровска област

Прекратяват се всички масови мероприятия на открито и закрито на територията на Габровска област със Заповед на Директора на РЗИ - Габрово. Грипната ваканция остава. В тази връзка от Областният щаб при кризи и бедствия отправят апел към всички родители за упражняване на строг контрол върху своите деца и спазване на карантинните мерки през този период.

Към момента МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово остава под карантина. Ще се приемат само пациенти в животозастрашаващо състояние. Всички останали ще бъдат пренасочвани към съседни болници. Директорът на РЗИ – Габрово изрази увереност, че институциите имат готовност при нужда да бъде направена реорганизация с друго лечебно заведение, в което да се настаняват болни или такива, които са съмнително болни.

В момента тече извънредно заседание на Министерския съвет съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19. Очакват се допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса в България с оглед на оповестената днес от щаба информация.