РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Предстои първата виртуална панорама на габровските училища

„Габровци отново сме първи, защото ще отбележим достойно 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост."

На 24 май от 10:00 ч. може да проследите първата виртуална панорама на габровските училища  във Facebook https://www.facebook.com/elmazovi/?ref=bookmarks или YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=URVtiFTloDw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2sdlCuzdWtkBw2ma5R-jZcoPl72rgSf85qLoWLHIYwaHbYuxIWNMMxrCc Предпремиерно, филмът ще бъде излъчен на 23 май в 20:00 часа.

В панорамата директорите на училищата, кметът на Община Габрово - Таня Христова, областният управител - Невена Петкова, началникът на РУ "Образование" Георги Маринов, ректорът на ТУ - Габрово - проф. д-р инж. Илия Железаров, директорът на РБ "Априлов - Палаузов" - Савина Цонева и директорът на НМО - Любка Тинчева ще отправят своите послания по повод най-светлия български празник - 24 май.

В онлайн формата ще видим представяне на всяко едно от габровските училища, както и споделени от учениците теми за празниците, които, поради обявеното извънредно положение, не успяха да се случат физически.

Темите, по които учениците работиха са: Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Великден, Денят на Земята, Денят на книгата, Международен ден на труда, Гергьовден, Денят на Европа, Денят на Кирил и Методий /11 май/, Денят на славянската писменост и култура /24 май/ и Международният ден на детето.

Виртуалната панорама се реализира от всички габровски училища и се организира под патронажа на РУО – Габрово, по идея на рекламна агенция "Елмазови", а нейн водещ е 9-годишната Мария Илиева.