РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ПГ “Марин Попов“ чества патронния си празник

ПГ “Марин Попов“ в Севлиево чества патронния си празник с редица инициативи. Кулминацията на тържествата бе днешния празничен концерт в НЧ“Развитие“. В продължение на повече от час възпитаците на школото и преподавателите им радваха гостите с поетичен рецитал, музикална програма и кратка постановка. През 2023 празненствата са под знака на две паметни годишнини- 135 години от рождението на Марин Повов и 10 години от създаването на съвременното училище, обединило две от старите образователни институции в Севлиево.

Официален гост на тържествата бе областният управител Кристина Сидорова. Тя се обърна към екипа на гимназията с думите: “За мен е чест да поднеса своите благопожелания към Вас по повод патронния празник на ПГ “Марин Попов“. Връзката със земята и селското стопанство са вкоренени в българския бит от векове. Вашето школо е единственото в областта, което ги запазва и предава на децата.
Във времена, в които младежите избират да странят от земеделие и животновъдство, Вие успявате да ги привлечете, да ги запознаете със съвременните методи и да им припомните колко важни са те за нашата родина!
Благодаря Ви за търпението и за всеотдайността, с която предавате знанията си. Уверена съм, че Вашите възпитаници са бъдещето на двата важни за страната ни сектора, а наученото във Вашето школо ще им помогне да възродят и обновят отраслите.“.
Директорът на училището инж. Нели Христова награди децата с високи научни и спортни постижения. Талантливите ученици и учители рецитираха заедно стихотворения на някои от най-популярните български автори, посветени на родината. Те представиха и кратка пиеса, в която с много хумор пренесоха зрителите обратно в класните стаи- в миналото и в настоящето.