РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Мария Башева участва в среща на областните управители с премиера акад. Николай Денков

Критичните инфраструктурно точки по места, реакцията при бедствия и аварии, подготовката и провеждането на местните избори обсъдиха министър- председателят Николай Денков и областните управители. В срещата участваха още вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.
В хода на дискусията бе решено областните управители да направят преглед на критичните инфраструктурни точки по места, които имат спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
По проблема с реакцията при бедствия и превенцията в дискусията се включиха също директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и представители на Министерството на околната среда и водите.
Сред другите коментирани теми бяха подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт и ангажиментите на областните администрации в този процес.
Вицепремиерът Мария Габриел открои три ключови послания във връзка с подготовката на изборите - добра координация, пълна прозрачност на процеса и отчетност пред гражданите.

376487209_696405772527183_4478668113798159004_n.jpg