РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител се срещна с кмета на Трявна

Те обсъдиха възможностите за сътрудничество между институциите. Мария Башева подчерта, че е изключително важно да се изгради добър диалог и екипност между представителите на местната и държавната власт, за да работят заедно за доброто на региона.

Силвия Кръстева припомни, че в годините, през които е заемала отговорната позиция на кмет, винаги е срещала подкрепа от Областна администрация-Габрово. Като водещ въпрос тя постави водопроводната и канализационната мрежа в малките населени места на Община Трявна. В Общината има 106 населени места- 2 града и 104 села. „В някои от тях има проблем с водоподаването в летните месеци, като изградените каптажи не могат да бъдат преустроени. Вариантът за разрешаване на проблема е изграждането на помпени станции, които да отвеждат вода от града до тях. Имаме вече готов проект, но е необходимо финансиране, като същият е недопустим по отворените мерки за рехабилитация на канализационни и водопреносни мрежи.“, обясни Кръстева. Мария Башева увери, че в бюджета са предвидени достатъчно средства за осъществяване на държавните и местните политики. Областният управител пое ангажимент да подпомогне проекта в рамките на институционалните си правомощия.

Кръстева отчете около 20 млн. финансиране в Община Трявна, реализирано по проекти, които включват изграждане и облагородяване на паркови пространства, улично осветление и др.

 

378793985_700394095449888_3820127369740182315_n.jpg