РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Историята на габровската адвокатура бе събрана в книга

Габровската адвокатска колегия представи книга, посветена на историята на габровската адвокатура. Събитието се състоя днес в зала "Възраждане". Проявата уважиха областният и заместник областният управители Мария Башева и Даниела Маринова, председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев, председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, кметът на Габрово Таня Христова, кметът на Дряново Трифон Панчев, председателят на Общински съвет Дряново Тодор Георгиев, ръководители и представители на адвокатски колегии от страната, ръководители на културни и музейни институции.
Книгата "Историята на габровската адвокатура" е първа по рода си, а нейният автор е член на колегията - адвокат Николай Христов. Това поясни председателят на Габровската адвокатска колегия адв. Евгени Попов. Той отличи адвокат Христов с Почетен знак на колегията за приноса му към опазването на нейната историята .
Приветствие към гостите отправи и адв. Меглена Гунчева- потомка на първата жена юрист и съдия в Габрово Вера Харалампиева Гунчева.
В рамките на събитието бе представена и кратка постановка за началото на адвокатската професия в Старо Габрово. В ролите се превъплътиха актьори от ДТ „Рачо Стоянов“, а автор на представлението е адв. Христов- създател на „Историята на габровската адвокатура“.
 
380798650_703632555126042_960909430989532756_n.jpg