РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новата библиотека на ПГИТ „Рачо Стоянов“ отвори врати днес. Обновяването става факт след спечелен проект от Националната програма на МОН "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда". Лентата преряза директорът на училището Мария Събева. Тя разясни, че за осъществяването на проекта са подпомогнати и от фирма "NUVEI България ЕООД" гр. София, като сумата е в размер на близо 7000 лв. Възпитаникът на гимназията Цветелина Николова дарява от личната си библиотека 1000 тома книги.
Заместник областният управител Даниела Маринова уважи откриването, като също подари подбрани издания за книжния фонд на библиотеката. Тя сподели, че е наблюдавала развитието на този проект, като е виждала лавиците тъкмо сглобени и празни, а днес по тях вече са подредени четива на най-различна тематика. Маринова подчерта, че с отварянето на вратите на библиотеката се отварят вратите и към успеха на учениците в училището, защото знанието е необходима „съставка“ за постигането на всичките им мечти.
На откриването присъстваха още Диляна Джеджева – заместник-кмет на община Дряново, Пенко Атанасов - директор на ЦПЛР "Кариерно ориентиране" гр. Габрово, Стефка Пенкова - председател на Обществен съвет при ПГИТ "Рачо Стоянов" гр. Дряново. Авторите Павлин Ботев, Виржиния Дачева и Румяна Халачева също уважиха събитието, като подариха свои издания.
Отец Ивелин извърши водосвет на новата библиотека, след което тържеството продължи с официално награждаване на победителите в обявения за Деня на народните будители конкурс за презентация. Това са : Симона Петрова, Пламена Фингер и Цветелина Радева, заели съответно първо, второ и трето място.
Учениците от група по интереси "Кетъринг“ с ръководител г-жа Силвия Бонева подготвиха за всички присъстващи на тържеството празнична трапеза.406866447_744400424382588_3474004056216188068_n.jpg