РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

За пръв път народните представители, кметове и председателите на общинските съвети , областния и заместник областните управители на област Габрово се събраха на работна среща, за да дискутират проблемите и бъдещето развитие на региона. Тя се проведе днес в заседателната зала на Областна администрация- Габрово по инициатива на областния управител Мария Башева. В нея участваха народните представители Томислав Дончев, Даниел Петров и Валери Митов, кметовете Таня Христова, Денчо Минев, Иван Иванов, заместник- кметът Ангел Ангелов и председателите на общинските съвети в региона- Климент Кунев, Тодор Георгиев, Явор Памукчиев и Златка Донева- Цанева.

„Целта на срещата е, обединени в името на региона, да споделим идеи, възможности, да обсъдим проблемите, да потърсим заедно възможните им решения, да обменим добри практики, съвети, инициативи. Всички сме ние сме от едната страна- тази, която трябва да отговори на обществените очаквания за развитието на региона.“, поясни областният управител и отправи благопожеланията си за настъпилата нова година.
Основните теми, които бяха обсъдени са свързани с пътната инфраструктура в региона, проблемите във ВиК сектора, резултатите от обявената процедура за саниране на многофамилни сгради по НПВУ, развитието на туризма, културата и професионалното образование в региона.
Всички присъстващи се обединиха около тезата, че сред приоритетите следва да бъде поставен въпросът за тунела под Шипка, както и да се настоява за реализиране на проекта в най-кратки срокове. Областният управител обеща да съдейства и за среща с директора на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев, на която кметовете да представят проблемните участъци по републиканската пътна мрежа в различните общини. Областният управител и кметовете настояват и за среща с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов за пътната инфраструктура в региона.

Всички присъстващи се обединиха около тезата, че подобни дискусии са полезни, като следва да станат регулярни и насочени тематично- туризъм, образование, икономика, култура, инфраструктура. Очаквайте подробности.

417702563_768550988634198_7185823515508038895_n.jpg