РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово


Това послание за приемственост и споделена отговорност украси подаръците от областния управител за всички гости на честването на 25- годишнината на Областна администрация - Габрово. То се проведе вчера в хотел "Мак" и събра 9 от предишните областни управители, над 15 от бившите заместник областни управители, екипа на администрацията, представители на местната власт и ръководители на териториални структури и културни институции.
Мария Башева- Венкова приветства присъстващите с думите:
"Радвам се, че се събрахме в този широк формат, за да отбележим 25 години от създаването на Областна администрация- Габрово и да почетем пътя, който изминахме заедно. Път, по който всеки остави своята следа.
Благодаря Ви, че сте тук, за да споделим празника, да се видим, да си припомним усилията и постиженията, които направихме като един обединен екип, а също и интересни истории от тези 25 години.
И като казвам обединен екип, имам предвид освен областните, заместник областните управители, екипа на администрацията, също и кметове, заместник-кметове, председатели на Общински съвети и ръководители териториални структури, с които активно работим и си взаимодействаме по различни теми, инициативи, съвети, комисии, щабове и които са нашите най-добри партньори.
Затова и на масите пред Вас ще откриете посланието :“Заедно пишем историята на област Габрово." А за да я продължим, първо трябва да си я припомним.
Днес поканих всички предходни областни управители, заместник областни управители, временно изпълняващите длъжността областен управител, които са заемали поста по няколко дни, но са част от историята на Администрацията и на областта със своите управленски подходи, идеи, истории, постижения и приключения.
Настоящето си управление споделям с двама заместник областни управители, Даниела Маринова и Иван Любомиров, както и с целия екип на администрацията- отговорен, задружен, компетентен.
Докато подготвяхме това честване се запознах с един габровец с много интересно хоби. Той е родоначалникът на пиара в нашата област, а от 25 години колекционира снимки, подписи и послания от всички областни и заместник областни управители. Той е Валентин Врачев, професионалист, достигнал достолепна възраст, но продължил да събира късчета от историята на нашата област."
Тя благодари на всички нейни предшественици и бивши заместник областни управители, които споделиха спомени, истории, случкии факти. Те получиха и грамоти за приноса им за развитието на област Габрово и на Областна администрация.
"Благодаря за историята, която заедно припомнихме и продължаваме да създаваме." , каза още Мария Башева- Венкова, като прикани присъстващите заедно да възобновят една традиция, прекъсната преди 16 години, като оставят своето послание в книгата на област Габрово.

 

428634004 797774112378552 9030985002747169788 n