РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Приет бе бюджетът за 2024 година на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от “ВиК“ ООД- Габрово, и Подробната инвестиционна програма на "ВиК" ООД – Габрово за същата година. Това се случи днес на заседание на Асоциацията по ВиК- Габрово под председателството на областния управител Мария Башева- Венкова.
Инвестиционната програма е на обща стойност 1, 25 млн. лв, като предвижда инвестиции в активи публична държавна или публична общинска собственост на територията на четирите общини в областта.
25 са обектите в община Габрово за инвестиции на обща стойност 498 хил. лв. 21 са за доставяне на вода до потребителите и 3 за отвеждане на отпадни води и един за пречистване на отпадни води.
123 хил. лв. ще са инвестициите в активи публична собственост в община Дряново. Средствата са определени за 10 обекта- 8 за доставяне на вода до потребители и 2 за отвеждани на отпадни води.
В община Трявна инвестициите възлизат на 174 хил. лв. за 9 обекта- 7 за доставяне на вода до потребители, 1 за отвеждане отпадни води и 1 за пречистване на отпадни води.
В община Севлиево обектите са 26, а инвестициите възлизат на 455 хил. лв. 21 обекта са за доставяне на вода до потребители, 4 за отвеждане на отпадни води и 1 за пречистване на отпадни води.
В заседанието участваха още кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, кметът на Трявна Денчо Минев, заместник- кметът на Габрово Деян Дончев и управителят на ВиК- Габрово инж. Владимир Василев.

 

press19 2